BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTL'deki toparlanmanın devamı gelecek mi?----

TL'deki toparlanmanın devamı gelecek mi?

TL'deki toparlanmanın devamı gelecek mi?
14 Haziran 2021 - 13:40 www.finansgundem.com

ING'ye göre Türk Lirası'ndaki pozitif görünüm ve yukarı hareket sınırlı olabilir.

Türk Lirası'nda yaşanmakta olan toparlanmanın yatırımcıların getiri arayışlarını yansıttığını ifade eden ING analistleri, Lira'da daha fazla değer artışının sınırlı olabileceğini bildirdi.

"Türk Lirası'nda sık sık yaşanan oynaklık nöbetleri dikkate alındığında, yatırımcılar USD/TRY'yi 8,00 seviyesine doğru geri getirmek konusunda yeterince cesur olamayabilirler" değerlendirmesini yapan ING analistleri, "Ancak dış şartlar iyi huylu kalmaya devam eder ise getiri arayışlarını hiçbir zaman küçümsememek gerekli" ifadelerini kullandı.

ING, kısa vadede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO zirvesinde ABD Başkanı Biden ile görüşmesine, Türkiye'nin Çin ile swap anlaşmasını artırılmasına ve TCMB'nin perşembe günkü politika toplantısına odaklanılacağını da vurguladı.

Borsalar kötü haberleri bekliyor

Döviz kurlarındaki düşüş sürüyor

Hazine dolar cinsi sukuk ihracına hazırlanıyor

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş14 Haziran 2021 15:51

    İyi haber pompalayacağız diye kıvranıyorlar zavallı yandaş yalaka medya.

  • bb14 Haziran 2021 14:45

    İthalat açılırsa, seyret cari açığı bu kesinlikle akıl karı değil... yapısal reformlarla üretim ciddiye alınıp desteklenmeli ve bu en az 9-10 yıl boyunca yapılmalı insanlar birikime teşvik edilmeli ki zaten emek gösteren insan kolay harcamaz...iç piyasaya da düşük maliyetle ama kaliteli ürünler de verilebilmeli...yoksa aynı tas aynı hamam...döviz faizle bu işler gitmez...dövizi baskılamayla işler yürümez. Kaliteli, yerli ve çok üretimle hem iç hem dış piyasaya satışları arttırırdak ve imalat sektörü hizmet sektöründen daha fazla istihdam yaparsa işler yoluna girmeye başlar ki bu da 10 yıldan aşağı kurtarmaz...imalat, üretim, servis, ihracat ile girdilerin tamamının devlet eliyle düşük maliyetlerle temini olmak zorunda, özellikle stratejik sektörlerde ama diğer sektörlere de destek olunmak zorunda...

  • emre14 Haziran 2021 14:05

    bırakın yanlı haberleri tl nin şu anki durumu tuvalet kağıdından farksız...