BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDöviz kurlarındaki düşüş sürüyor----

Döviz kurlarındaki düşüş sürüyor

Döviz kurlarındaki düşüş sürüyor
14 Haziran 2021 - 10:04 www.finansgundem.com

Piyasalar kritik gelişmelerin yaşanacağı haftanın ilk günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'in yapacağı görüşme piyasalar tarafından yakından izlenecek.

Türk Lirası varlıklar için hem yurt içinde hem de yurt dışında önemli bir ajandaya sahip olan bu haftanın açılışında kurlar yüzde 1'in üzerinde düşüşte. Sabah saatlerinde sakin seyreden kurlar, piyasalarda işlem artmasıyla düşüşünü hızlandırdı.

Dünya'nın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan-Biden görüşmesi ile başlayan, Fed ve TCMB faiz kararıyla devam edecek yeni hafta Türk Lirası açısından oldukça kritik. Kritik viraj öncesinde döviz kurları da hareketli günler yaşıyor. Dolar/TL, cuma günü ABD tahvil faizlerindeki düşüşün desteğiyle 8,30'un altına kadar çekilmiş ancak sonrasında yükselerek haftayı 8,3942'den tamamlamıştı. Yeni haftanın ilk saatlerinde yatay seyreden dolar/TL, piyasaların açılması ve işlemlerin artmasıyla birlikte düşüşe geçti. Kurlarda düşüş yüzde 1'i aşarken dolar/TL 8,30 seviyesinin altına geldi. Euro/TL ise 10,15'ten 10,05 seviyelerine kadar çekildi.

Haftanın ilk gününe Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından önemli bir veri ile başlanacak. TCMB Nisan ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak. Mart ayında cari denge 3,33 milyar TL açık vermişti. Nisan ayı için beklenti 2,23 milyar dolar açık yönünde oluştu. (10.00)

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden, NATO Zirvesi sırasında bir görüşme gerçekleştirecekler. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Biden ve Erdoğan’ın Suriye, Afganistan ve diğer bölgesel meseleleri görüşmek üzere bir araya geleceklerini ve Washington ile Ankara arasındaki "önemli farklılıkları" da ele alacaklarını açıklamıştı.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi ve konut satış istatistiklerini açıklayacak (10.00). Nisan ayında konut satışları baz etkisinden dolayı yıllık yüzde 124,1 artış göstermişti.

 

Cari açık nisanda 1,7 milyar dolar

 

Euro Bölgesi sanayi üretimi, Avrupa piyasasında günün en önemli verisi olacak (12.00).

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)