BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTKBB'nin yeni başkanı Derya Gürerk----

TKBB'nin yeni başkanı Derya Gürerk

TKBB'nin yeni başkanı Derya Gürerk
27 Mayıs 2014 - 13:25 www.finansgundem.com

Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin yeni başkanı Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk oldu

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanlığına Derya Gürerk, Başkan vekilliğine ise Ahmet Beyaz seçildi. Yönetim Kurulu üyeleri ise Ufuk Uyan ve Fahrettin Yahşi oldu.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Uyan, "Katılım bankaları bu yıl içerisinde 1-2 milyar dolar arasında lira ve dolar cinsinden sukuk ihracını gerçekleştirir" dedi.

Uyan, 13. TKBB Olağan Genel Kurulu'nun açılış konuşmalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, kamu bankalarının katılım bankacılığına girmesinin rekabet üzerine etkisine yönelik sorusu üzerine Uyan, kamunun katılım bankacılığına girmesinin sektörü büyüteceğini düşündüklerini ve buna olumlu yaklaştıklarını belirterek, "Bir yerde dükkan açılıp yanına da bir dükkan daha açıldığında oranın adı çarşı oluyor. Önemli olan kamu bankalarının  katılım bankacılığı prensiplerine uygun olarak hareket edebilecek şekilde piyasaya girmesidir" diye konuştu.

Bu yıl için 4 katılım bankasının sukuk ihracının ne kadar olacağına yönelik soruya Uyan, "Katılım bankaları bu yıl içerisinde 1-2 milyar dolar arasında lira ve dolar cinsinden sukuk ihracını gerçekleştirirler. Büyüme hedeflerimiz de geçen yıldan düşük değil, yüzde 20-25'ler mertebesinde büyümeyi hedefliyoruz" yanıtını verdi.

Katılımcılardan birinin TKBB'nin görevini yerine getirmediğini ileri sürmesi ve birliğin yeni ürün geliştirmesi gerektiğini vurgulaması üzerine Uyan, tavsiyelerine katıldığını ve yeni ürünün bu sektörü geliştireceğini söyledi.


TKBB Başkanı Derya Gürerk oldu

Daha sonra TKBB'nin yönetim kurulu seçimi basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Birliğin Başkanlığına Derya Gürerk, Başkan vekilliğine ise Ahmet Beyaz seçildi. Yönetim Kurulu üyeleri ise Ufuk Uyan ve Fahrettin Yahşi oldu.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Doç. Dr. Mutlu Vural28 Mayıs 2014 20:40

    Hayatta Kal Derneği'ne halkımızın ilkyardım öğrenmesi için 15 yarım insan maketi bağışlayan Türkiye Finans Katılım Bankası'nın Genel Müdürü Sayın Derya Gürerk'in Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanı seçilmesine çok sevindim. Kendisi ve ailesine hayırlı olsun.

  • Erhan Şahinkaya27 Mayıs 2014 14:22

    Tebrikler, Derya Bey Bu görvi en iyi yapacak nitelikte bir yöneticisiniz.