BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTİM'den 100 bin ek istihdam----

TİM'den 100 bin ek istihdam

TİM'den 100 bin ek istihdam
25 Kasım 2013 - 05:12 www.finansgundem.com

TİM Başkanı Büyükekşi, ihracatçıların son çeyrekte yüzde 1 istihdam artışı öngördüklerini bunun da 100 bin ek istihdam anlamı taşıdığını söyledi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçı firmaların bu yılın son çeyreğinde ortalama yüzde 1 istihdam artışı öngördüklerini, bunun da 4. çeyrekte tahmini olarak 100 bin ek istihdam anlamına geldiğini söyledi.

TİM tarafından gerçekleştirilen İhracatçı Eğilim Araştırması’nın 2013 yılı 3. çeyrek sonuçları ve ihracatçıların yılın son çeyreğine ilişkin beklentilerini değerlendiren Büyükekşi, önceki dönemlerine oranla 4. çeyreğe yönelik beklentilerin belirgin bir şekilde olumlu yönde olduğunu belirterek, dünya, Avrupa ve Türkiye ekonomisinde olumlu gelişmeler beklendiğini, bu havanın ek istihdam yaratma ve yatırımları genişletme iştahını artırdığını kaydetti. Anketten öne çıkan sonuçlar özetle şöyle:

· Yılın 3. çeyreğinde TL’nin döviz karşısındaki değer kaybından girdi maliyetlerinin artışı olarak etkilendiklerini belirten ihracatçıların oranı yüzde 61.3.
· Araştırmaya katılan firmaların yüzde 65.6’sı üretimlerinde kullandıkları hammaddelerin orijinlerinin yurtiçi olduğunu belirtiyorlar.
·Yılın 3. çeyreğinde yeni pazarlara girebildiklerini belirten firmaların oranı yüzde 33.5. Bu dönemde de Rusya en yüksek oranda hedef pazar olarak dikkat çekiyor.
· İhracatçı firmaların yüzde 43.3’ü döviz risklerinden korunmak için herhangi bir araç kullanmıyor. Döviz riskinden korunmak için döviz kredisi kullanan firmaların oranı yüzde 37,2, ‘forward’ yaptığını belirten firmaların oranı ise yüzde 30,1.
· Ekim-Aralık döneminde yeni çalışan istihdam edeceklerini belirten firmaların eğilimleri: beyaz yakalı yüzde 30.4, mavi yakalı yüzde 35.7 ve Ar-Ge yüzde 11.7 olarak sıralanıyor.
· İhracatıların yılsonu dolar kur tahmini 2.02 TL’ye; Euro kur tahmini ise 2.70 TL’ye yükseldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)