BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTikTok, ByteDance'ten kopabilir----

TikTok, ByteDance'ten kopabilir

TikTok, ByteDance'ten kopabilir
15 Mart 2023 - 08:29 www.finansgundem.com

TikTok, ABD ile anlaşma sağlanamazsa ByteDance'ten ayrılmayı değerlendiriyor

TikTok yönetimi, ulusal güvenlik riskleriyle ilgili endişeleri gidermeye yardımcı olmak için Çinli ana şirketi ByteDance Ltd.'den ayrılma olasılığını değerlendiriyor.

Kaynaklara göre, bir satış veya ilk halka arzla sonuçlanabilecek bir elden çıkarma, sadece şirketin ulusal güvenlik yetkilileriyle yaptığı mevcut teklifin onaylanmaması durumunda izlenecek son çare olarak görülüyor. Kaynaklar, o durumda bile Çin hükümetinin böyle bir işlemi kabul etmesi gerektiğini bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yabancı Yatırım Komitesi (Cfius) tarafından ulusal güvenlik incelemesinden geçen TikTok, geçen yıl ABD'li yetkililerin güvenlik endişelerini gidermek için bir dizi önlemi uygulamaya karar verdi. Project Texas adını verdiği bu plan, Amerikan teknoloji devi Oracle Corp.'un ABD kullanıcı verilerini barındırması ve yazılımını incelemesi ve hükümet onaylı üç kişilik bir gözetim kurulu atamasını içeriyor.

Kaynaklar, ulusal güvenliğe dahil olan birden fazla kurumun bir paneli olan Cfius'un süreci durdurduğunu ve TikTok'un planlarının ABD'de faaliyet göstermeye devam etmek için yeterli olup olmayacağından emin olmadığını bildirdi. Diğer kaynaklara göre, Adalet Bakanlığı komitesi üyeleri TikTok'un teklifini kabul etmek konusunda isteksiz davrandı.

TikTok ayrıca, Kongre'de bazıları ayrılmayı zorunlu kılan bir potansiyel mevzuat barajıyla karşı karşıya. Uygulamanın Çin hükümetiyle veri paylaşmak zorunda kalabileceğinden veya Çin tarafından bir etkileme aracı olarak kullanılabileceğinden endişe duyan milletvekilleri, video paylaşım uygulamasının yasaklanmasını veya satılmasını öngören, iki partinin de desteğiyle birden fazla yasa tasarısı önerdi.

FBI'dan TikTok uyarısı

 

ABD'li senatörlerden TikTok yasağına destek

 

Beyaz Saray: TikTok potansiyel tehdit

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)