BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTHY ofisine kanlı baskın----

THY ofisine kanlı baskın

THY ofisine kanlı baskın
27 Aralık 2013 - 20:43 www.finansgundem.com

​Türk Hava Yolları'nın Libya'nın başkenti Trablus'taki bilet satış ofisine baskında Türk muhasebe şefi can verdi

Libya’nın başkenti Trablus’taki Türk Hava Yolları bilet ofisini basan saldırganlar bir Türk memuru öldürdü birini de yaraladı. Dışişleri Bakanlığı, olayın önceki gece kentin merkezindeki Tripoli Tower adılı iş  merkezindeki THY ofisinde gerçekleştiğini bildirdi. Dışişleri yetkililerine göre saldırganlar ofise soygun amacıyla girdi. Baskın sırasında İstanbul’dan görevli olarak yıl sonu hesaplarını yapmak üzere  Libya’ya gönderilen muhasebe şefi Uğur Tezcan hayatını kaybetti. İkinci satış şefi Nadide Nur Duman ise ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Duman’ın bugün Türkiye’ye getirilmesi bekleniyor.
Demir çubukla vurdular
Saldırganlar soygunu ellerinde levyeye benzer demir çubuklarla gerçekleştirdi. Başından ağır darbeler alan muhasebe sorumlusu THY personeli olay yerinde yaşamını yitirirken, Nadide Nur Duman ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Ofisteki tüm para da çalındı. Trablus Büyükelçisi Ahmet Yakıcı hemen olay yerine gitti, Libya emniyeti ile irtibata geçip saldırgan veya saldırganların bir an önce yakalanması talebinde bulundu. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da THY Genel Müdürlüğü’nü arayarak büyükelçinin gereken girişimleri yaptığını bildirdi. THY’den bir ekip ölen Tezcan’ın cenazesini almak ve yaralı Duman’ın ise Türkiye’ye naklini sağlayabilmek için Libya’ya gitti. THY Basın Müşaviri Ali Genç, yaptığı açıklamada, “Hayatını kaybeden arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarının ve THY camiasının başı sağ olsun. Üzüntümüz çok büyük” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)