BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporTFF’nin ‘milli forma’ mücadelesi----

TFF’nin ‘milli forma’ mücadelesi

TFF’nin ‘milli forma’ mücadelesi
10 Eylül 2013 - 09:31 www.finansgundem.com

TFF, Milli Takım gelirlerini arttırmak için bir dizi proje başlattı...

Milli Takım’ın gelirlerini arttırmak için bir dizi proje başlatan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yıllık satışı 3 bin olan A Milli Takım formasını 150 bine çıkarmayı hedefliyor. Bunun için teknik sponsor Nike ile çalışmalar yapan TFF, mağazalarda milli formaların görünürlüğünü arttırıp daha fazla üretim yapılmasını sağlayacak.
Milli Takım formalarının uluslararası organizasyonlarda başarı sağlansa bile çok fazla satılmadığından şikayet eden TFF Genel Sekreteri Emre Alkin, “Bunun için tüketici odaklı çalışmalar yapacağız. Ortağımız Nike ile bazı projeler üzerinde çalışıyoruz. Daha fazla üretim olacak. Ayrıca mağazalarda formaların görünümü artacak” dedi.
MAÇ BAŞI GELİR 1 MİLYON
e-bilet uygulamasıyla TFF’nin gelirlerini arttırdıklarına dikkat çeken Alkin, şu açıklamayı yaptı: “Milli Takım’ın maç biletleri artık TFF’nin internet sitesi üzerinden satılıyor. Eskiden maç başına bize kalan para 250 bin lira civarındaydı. Biletleri kendimiz satmaya başladıktan sonra gelir 1 milyon lirayı geçti. Eskiden her maç zarar ediyorduk. Bileti satan şirket çok fazla tanıtım yapmıyordu. Şimdi bilet fiyatları 10 liradan başlayıp 50 liraya kadar çıkıyor. Biz tribünlerin dolmasını istiyoruz. Ancak Anadolu’da maçlara çok fazla ilgi gösterilmiyor. Bilet satışları çok yüksek değil. Bu konuda taraftarların da daha çok duyarlı olması gerekiyor.
SPONSORDAN 50 MİLYON LİRA
Federasyon olarak son dönemlerde sponsor gelirlerini de attırmayı başardık. Bizler de kulüpler gibi kalıcı gelirler üzerine projeler geliştiriyoruz. İş ortaklarımızla birlikte önemli çalışmalara imza atıyoruz. Federasyonun yıllık sponsorluk gelirleri 50 milyon lira oldu. Bu rakam geçtiğimiz yıllarda 40 milyon lira seviyelerindeydi. Bu konuda önemli adımlar attık. Sponsor şirketlere sunduğumuz farklı çalışmalarla gelirleri arttırmayı başardık. Federasyonun bütçesi de 303 milyon lira oldu. Avrupa’nın 6’ncı büyük futbol ekonomisine sahibiz. Bu konuda TFF’nin de öne çıkan projeleri oluyor. Ancak son dönemlerdeki gelişmelerin gölgesinde kalıyor."
TFF yılda binlerce maç yönetiyor
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olarak yılda binlerce maç yönettiklerinin altını çizen Emre Alkin, “4 bin hakemimiz var. Tüm bunların maliyeti TFF’ye ait. Süper Lig, sadece hafta sonu oynanan bir maçtan ibaret değil. Ciddi bir çalışma gerektiriyor. Kulüpler de maç başına önemli gider kalemlerine sahip. Süper Lig’de bir maçın gideri 350 bin lirayı buluyor. Güvenlik ve temizlik bu giderin çok yüksek bir bölümünü oluşturuyor” diye konuştu. (Ceyhun Kuburlu/Hürriyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)