BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTevfik Kınık Aktif Bank'a Genel Müdür Yardımcısı oldu----

Tevfik Kınık Aktif Bank'a Genel Müdür Yardımcısı oldu

Tevfik Kınık Aktif Bank'a Genel Müdür Yardımcısı oldu
03 Temmuz 2017 - 11:24 www.finansgundem.com

Tevfik Kınık, Aktif Bank'ta Kredi Analitik ve Sermaye Piyasalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

Aktif Bank'ın Genel Müdür Yardımcılığı görevine sektörün deneyimli ismi Tevfik Kınık getirildi.

1977 doğumlu olan Tevfik Kınık, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olup, yüksek lisansını Harvard Üniversitesi'nde yapmıştır.

Tevfik Kınık, 1999 yılında Sermaye Piyasası Kurulu'nda uzman yardımcısı olarak başladığı kariyerinde, Kurumsal Yatırımcılar Dairesi Başkanlığı ve Kurul Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Sonrasında Aktif Bank'ta sermaye piyasalarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Suudi Arabistan'ın ilk yerel kredi derecelendirme kuruluşu Simah Rating Agency'de (Tassnief) kurucu genel müdür olarak görev yaptı.

Tassnief'in kuruluş işlemlerini tamamlayıp organizasyon ve derecelendirme metodolojilerinin oluşturulmasını sağladıktan sonra Aktif Bank'a yeniden katılan Tevfik Kınık, sermaye piyasaları, İslami finans ve kredi skorlama/derecelendirme alanındaki tecrübeleri ile Aktif Bank'a önemli güç katacak ve Kredi Analitik ve Sermaye Piyasalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapacaktır. Aktif Bank bu atama ile Türk sermaye piyasalarına ilkleri kazandırma ve yenilikçi kredi skorlama sistemleri ile finansal sisteme erişimi kısıtlı bireylerin kredilendirilmesi misyonuna hız verecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)