BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTesti geçemeyen bankalar kapatılsın----

Testi geçemeyen bankalar kapatılsın

Testi geçemeyen bankalar kapatılsın
14 Şubat 2014 - 14:39 www.finansgundem.com

Eurogroup Başkanı Dijsselbloem, stres testinden geçemeyen bankaların kapatılması gerektiğini söyledi

Euro Bölgesi maliye bakanlarının oluşturduğu Eurogroup'un başkanı Jeroen Dijsselbloem, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) bu yıl yapacağı testlerde ciddi başarısızlığı görülen bankaların kapatılması gerektiğini söyledi. AMB, finans sisteminde entegrasyon çabaları kapsamında Kasım'da bankaların denetimini üstlenecek, ancak bundan önce euro bölgesindeki en büyük 128 banka için kapsamlı bir değerlendirme yapacak.

'BATMALARINA İZİN VERİLSİN'

AMB bünyesindeki yeni bankacılık denetim biriminin başında bulunan Daniele Nouy, bu hafta Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada AMB'nin bu yıl gerçekleştireceği testlerde başarısız olan bankaların geleceği olmadığını ve batmalarına izin verilmesi gerektiğini söylemişti. Aynı zamanda Hollanda maliye bakanı olan Dijsselbloem Reuters ile söyleşisinde, "Danile Nouy'un... eğer bankaların sonuçları çok kötü çıkarsa onları kapatmaktan başka çare olmadığı yolundaki sözlerinden çok memnun oldum. Kendisinin dikkat çekmek istediği nokta burada zor olan yolu izleyeceğimizdir. Bu hepimizin ihtiyaç duyduğu işaret. Bankalar, finansal piyasalar ve Avrupa halkının bu işarete ihtiyacı var" dedi.

BANKALAR DÜZENE SOKULMALI

Dijsselbloem Euro Bölgesi'nin bankalarını hızla düzene sokması gerektiğini, çünkü bankaların ekonomik toparlanma açısından önemli olduklarını da belirtti. Euro Bölgesi'nde bankacılık birliğinin tamamlanması, Avrupa Parlamentosu ile hükümetler arasında, bir bankanın kapatılıp kapatılmayacağına kimin karar vereceği ve maliyeti kimin üstleneceği konusunda sağlanacak anlaşmaya bağlı. Çalışmaları süren bankacılık birliği uyarında AMB'nin tüm bankaları denetleyebilmesi, politika yapıcılar tarafından ekonomiye kredi akışını rahatlatacak ve büyümeyi destekleyecek bir adım olarak görülüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)