BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporTerim sert çıktı----

Terim sert çıktı

Terim sert çıktı
09 Eylül 2013 - 22:19 www.finansgundem.com

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, kritik Romanya maçı öncesi basın toplantısı düzenledi

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ve milli futbolcu Burak Yılmaz, yarın Romanya ile oynayacakları maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştular.
Maçın oynanacağı Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Ulusal Arena'da düzenlenen basın toplantısında Fatih Terim, bir mucize arayışı içinde olduklarını söyledi.
Tecrübeli çalıştırıcı şunları söyledi;
"Yarın Romanya'nın bizi yenmesi veya berabere kalması halinde neler olacağını hepimiz biliyoruz. Ancak, iki şeyi biz çok net anlatıyoruz. Bir tanesi hata yapmaktan korkmamaları. Bir tane de yenilmekten korkmamalarını anlatıyoruz. Zaten kaybedeceklerimizi kaybetmişiz. Bundan sonra da çekineceğimiz herhangi bir şey olmaz. Romen Milli takımı son dönemlerin en iyi Romen Milli takımı. Özellikle Macaristan maçında çok iyi oynadılar. İşimiz seyirciyle de kolay değil, ancak ben futbolcularıma güveniyorum."
Bir basın mensubunun, "Piturca'nın, 'Türk Milli Takımı'nın şansı çok az' şeklindeki açıklamalarıyla ilgili ne söylemek istersiniz" şeklindeki sorusuna Fatih Terim, "Ben onu şöyle düzelteyim. Arayı da bulayım birbirimizle. Meslektaşımın söylediği çokta yanlış değil. Estonya ile dışarıda, Hollanda ile içeride oynayacağız. Romanya'yı yenmekle bitmiyor. Bu bir gerçek. Ama şöyle yapalım isterseniz, biz yenelim Romanya'yı sonra bakalım o bölüme. Böylesi daha kolay. Soruna da cevap vermiş oldum. Ayrıca Piturca çok güzel bir milli takım yapmış. Benim hakkımda da düşüncelerine ayrıca teşekkür ederim" yanıtını verdi.
Fatih Terim, Romanya'nın gruptaki durumunu bildiklerini ve buna saygı duyduklarını da vurgulayarak, "Bizden de avantajlı olduklarını biliyoruz. Sadece Romanya'nın galibiyeti değil, beraberlikte onlara yarar. Ama bizim hedeflerimizden uzaklaştırır. Avrupa Şampiyonası için yavaş yavaş hazırlıklara gireriz. Romanya'nın böyle de bir avantajı var. Şimdi tabi burada maçtan sonra ishal ve girip oldu, 7-8 oyuncumuz var. Ancak o kadar konsantre olmuşlar ki ve o kadar istiyorlar ki inşallah bu sonuca yansır. Hiçbiri bunu şikayet olarak getirmedi. Sadece dün Arda ve Gökhan dün antrenmana çıkmadılar. Bugün çıkacak mısınız diye sormadılar dahi. Şu an rahatsızlığını gündeme getirecek bir futbolcu milli takımda yok zaten. Bütün oyuncularım şu an görev bekliyor. Kaybetme korkusunu kazanma arzusuna dönüştürecek bir milli takım görecek herkes. Kazanır kaybeder ama gruba baktığımız zaman bizim Romenlerden şöyle bir avantajımız var, şuana kadar kaybetmekten yana olmuş şansımız. Grupta kötü bir yere gelmişiz. Hakikaten bir mucize var. Dolayısıyla oyuncularımızın çekineceği bir şey yok. Bugün eğer son antrenmanda bir şey olmazsa herhangi bir sakatlığımız yok, şikayet de etmiyor onlar. Sağlık heyetimizde hepsini halletti zaten"dedi.
Fatih Terim ayrıca, Romanya'da yaşayan vatandaşların maça geleceğini dile getirerek, "Bükreş ve Romanya'da bize hiç yabancı bir ülke değil. Romen çok dostum var. O kadar yakınız birbirimize. Hagi ile gelir gelmez görüştüm. Popescu akşam gelecek. Onlar benim için çok önemli bir insan. Filipescu, İli de, bunların hepsi benim için çok önemli insanlar. Onları her gördüğümde hem mutlu oluyorum hem de gurur duyuyorum. Benim hayatımda gördüğüm sadece büyük oyuncular değil, mükemmel insanlar. Yani onlar benim ailemin bir parçası gibi. O sevgi o saygı her zaman devam edecektir" şeklinde konuştu.
TERİM'DEN SPOR YORUMCULARINA TEPKİ
Teknik adam Terim, kendilerini acımasızca eleştiren spor yorumcuları için de sert açıklamalar yaptı.
Tecrübeli çalıştırıcı şunları söyledi;
"Mucize için emek sarf ettiğimiz bir dönemde olduğumuzu ifade etmiştik. İmkanı olanların statta, olmayanların dualarıyla bizim yanımızda olmasını rica etmiştim. Anladığım kadarıyla bu mesaj fazlasıyla ulaşmamış. Bunu buradan netleştirelim. Spor kamuoyuna şunları söylemek istiyorum. Lütfen ama lütfen tahminleri bilgi olarak sunan ve hatta bunun için olmayan kanıtlar sunan yorumcu ya da dedikoduculardan uzak durun. Haber alıyorum, öğrenmek istiyorum ya da öğreniyorum sanıp büyük bir yanılgıya düşmeyin. Dahası böyle bir durumda hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Buradan medya sahiplerine ve kanal patronlarına sesleniyorum. Futboldan anlamayan kişileri kanallarınızda yorumcu sıfatıyla çalıştırmayın."
Eleştirilere de son derece açık olduklarını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Sanılmasın ki eleştiriye açık değiliz. Bilgi ile harmanlanmış fikirlere açığız. Kapıları kapamadık, aksine beni tanıyanlar iyi bilir ki, ben burada hiç olmadığı kadar açığım. Ama S.O.S vermeye başladık. Onun için böyle bir öneride bulunmak istedim. Maça 24, 48 saat var, oyuncularımıza tesir etmesin. Hak etmediğimiz şekilde vicdansız bir yaklaşımı ne benim ülkem ne de oyuncular hak etmiyor" ifadelerini kullandı.
ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI
Bu arada A Milli futbolcular, Romanya maçının son çalışmasını karşılaşmanın oynanacağı Ulusal Arena'da gerçekleştirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)