BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTepki çeken karar: Ayçiçek yağı satışına yaş sınırlaması!----

Tepki çeken karar: Ayçiçek yağı satışına yaş sınırlaması!

Tepki çeken karar: Ayçiçek yağı satışına yaş sınırlaması!
11 Mayıs 2022 - 14:06 www.finansgundem.com

Almanya'da yaşanan ayçiçek yağı tedariği sorunu nedeniyle zincir marketler, 18 yaş altındaki kişilere ayçiçek yağı satışını yasakladı. Bazı marketlerin yağ almak isteyenlerin kimliklerine bile baktığı öğrenildi.


Almanya'da ayçiçek satışları ile ilgili alınan karar tepki çekti. Tedarik zincirlerinde yaşanan ayçiçek yağı sorunu nedeniyle, yağ satışlarına yaş sınırlaması getirildi.

18 YAŞ ALTI SINIRI

Yeni Şafak'taki habere göre; Süpermarketler, depolarında sınırlı sayıda bulunan ayçiçeği yağının eşit dağılımını sağlamak adına, alımda sayıya getirdikleri sınırlamayı şimdi de yaşa getirdi. Ailelerin çocuklarına da yağ aldırması üzerine süpermarketler, 18 yaş altındakilere ayçiçeği yağı satmamaya başladı.

Uygulamanın ilk örneği, süpermarketler zinciri Lidl'in Schleswig Holstein Eyaleti'ndeki bir şubesinde görüldü. Kasiyerler, ayçiçeği yağı alanların kimliklerine bakmaya başladı.

AVRUPA'NIN BİRÇOK ÜLKESİNDE UN VE YAĞ KRİZİ YAŞANIYOR

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa'nın birçok ülkesinde un ve ayçiçeği yağı tedarikinde sıkıntı yaşanıyor. Almanya'da da her iki ürünün yer aldığı raflar boş olmaya devam ediyor. Artan enerji, gaz ve akaryakıt fiyatları nedeniyle zor durumda olan Alman tüketiciler, temel gıdalardan yağ ve unda tedarik sıkıntısının yanı sıra ciddi oranda zamla da karşı karşıya kalıyor.

İngiltere’de yağ satışına sınırlama

 

TMO ayçiçek yağı ithal edecek

 
 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)