BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’de yağ satışına sınırlama----

İngiltere’de yağ satışına sınırlama

İngiltere’de yağ satışına sınırlama
23 Nisan 2022 - 08:20 www.finansgundem.com

Ayçiçek yağı tedarikinin büyük oranda Ukrayna’dan sağlandığı İngiltere'de bazı süpermarketler her müşterinin alabileceği yemeklik yağ için sınırlamalar belirledi.

İngiltere’nin ayçiçek yağı tedariği büyük oranda Ukrayna’dan sağlanıyor. Ülkedeki tedarik zincirinin Ukrayna savaşından olumsuz etkilenmesi nedeniyle aksamalar stoklarda azalmaya ve alternatif ürünlere talebin artmasına neden oldu.

Bu yüzden bazı süpermarketler her müşterinin alabileceği yemeklik yağ için sınırlamalar belirledi. BBC Türkçe’nin haberine göre, Market zinciri Tesco müşteri başına üç adet, Waitrose ve Morrisons ise iki adet yağ ürünüyle satışlara sınırlama getirdi.

Assosia adlı piyasa inceleme kuruluşunun verilerine göre, Ocak ayından bu yana bir litrelik ayçiçek yağının fiyatı ortalama yüzde 10 artarak 1,26 pound’a yükseldi.

"Sınırlamalar geçici"

İngiltere’de perakende ticareti temsil eden örgüt British Retail Consortium, sınırlamaların geçici olduğunu belirterek, amacın “herkesin ürünlere ulaşabilmesi” olduğunu kaydetti.

Market uzmanı Ged Futter, müşterilerin yemeklik yağ konusunda birçok alternatife sahip olduğunu vurguladı. Futter, sınırlamalar yoluyla şimdilik ertelenmiş olsa da, önümüzdeki aylarda raflarda ayçiçek yağı bulmanın zorlaşabileceği uyarısında da bulundu.

İngiltere, Rus bankasına yaptırım kararından vazgeçti

 

Fransa’da yağ satışına kota

 

Almanya'da un ve ayçiçeği yağında sıkıntılar devam ediyor

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.23 Nisan 2022 08:50

    İNGİLTERE'DE AYÇİÇEK YAĞININ %10 ZAMLI FİYATI 1,26 PAUND/STERLİN OLMUŞ BİZİM PARAMIZ İLE 18,93×1,26=23 TL 85 KURUŞ OLMUŞ- BİZDE BİR LİTRE AYÇİCEK YAĞINI 23,85 TL SATAN KOOP DAHİL SATAN MARKET YOK BİZİM MARKETLER İNGİLTEREDEKİ MARKETLERİN 2 KATINDAN DA FAZLA PARAYLA AYÇİCEK YAĞINI TÜKETİCİLERE SATTIKLARINDAN KARABORSACILIK SUÇUNDAN RUHSATLARI İPTAL EDİLMELİDİR MARKET YÖNECİLERİN DE SERVETLERİNİN %50 SİNE EL KONULDUKTAN SONRA SATILIP PARAYA ÇEVRİLEREK KIZILAY ÇOCUK ESİRGEME KURUMU VS BAĞIŞ OLARAK GÖNDERİLMELİDİR BIR DAHA MARKET İŞLETMELERİNE İZİN/RUHSAT VERİLMEMELİDİR

  • basri23 Nisan 2022 08:38

    ocaktan bu yana yüzde 10 artmış. :)