BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Tencere tava hep aynı hava'----

'Tencere tava hep aynı hava'

'Tencere tava hep aynı hava'
03 Haziran 2013 - 11:34 www.finansgundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Fas ziyareti öncesi havalimanında önemli açıklamarda bulundu

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı'nda yaşananların aşırı uçların olayı olduğunu ileri sürdü. Başbakan basın toplantısında bir gazetecinin Kültür Bakanı Ömer Çelik'in attığı tweetleri sorması üzerine sinirlendi.
Vatandaşların Gezi Parkı'nda yaşananları tencere ve tavalara vurarak protesto etmesine ise Başbakan'ın yorumu ''Tencere tava hep aynı hava'' oldu. Başbakan, Reuters muhabirinin bir sorusu karşısında da ''Türkiye'de evlerinde zor tuttuğumuz bir yüzde 50 var'' ifadelerini kullandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fas'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.
İşte Erdoğan'ın kritik konuşmasından satırbaşları;
KÜLTÜR BAKANI ÇELİK'İN TWEETLERİ SORULUNCA SİNİRLENDİ
('Ömer Çelik’in attığı tweetler, gerginliğin son bulması için atılması gereken bir adım var mı?' sorusu üzerine ) Siz ne mesajı aldınız gazeteci olarak. Bunu öğrenmek istiyorum. Olan olaylardan 5 gündür aldığınız mesaj bu mu?
Bir Başbakan olarak da, vatandaş olarak da ben bu olayla ilgili olarak şöyle saf, temiz, oradaki duygusal bir aşırı uçların organize ettiği böyle bir eyleme katılma durumunda olanlar var
Bu bir Gezi Parkı olayı değildir. Gezi Parkıyla ilgili 2 saat TV’de ifade ettim. Belediyemiz yaya genişletme çalışmalarında 10 tane ağacı kesmiyor, söküyor. Olay bu. Bizim gezi parkıyla ilgili hedefimiz nedir. 2011 seçimleri öncesi açıkladık. O günden bugüne kadar ses yok. Biz orayla ilgili yapılacakları açıkladık.
Yayalaştırma çalıştırmaları yapıyoruz yine sıkıntı yaşamadık. Ama bu olayda atılan adımlar dışarıdan içeriden atılan adımdır. Aklı selim vatandaşlarımızın bu oyuna gelmemesi lazım.

FİTİLİ ATEŞLEYEN BU OLAYDIR

Aşırı uçların organize ettiği böyle bir eylemdir bu Gezi Parkı olayı değildir. Bu olayda ağaçların tamamen kaldırılması gibi birşey söz konusu değildir. Yaya kaldırımı çalışmasında 10 ağaç kesilmiyor yalnızca taşınıyor. Bu esnada 2 ağaçta hırpalanıyor.
Şu anda burada böyle bir adımın atılması organize içeriden dışarıdan atılan bir adımdır. Aklıselim milletim bu oyuna gelmemelidir. Burada masumane olarak ağaçlar kesiliyor filan böyle bir şey zaten mümkün değil. Burada olan şey Topçu Kışlası'dır. Bu da bir hükümetin tarihe sahip çıkmasıdır.
Bütün bu olayların arkasından CHP zihniyeti var. Daha sonra ne oluyor. Dolmabahçe Sarayı'nın şimdiki İnönü Stadı'nın olduğu yere Taksim Stadı alınıyor ve Gezi Parkı ortaya çıkıyor. Ben bir soru sorucağım, Ceylan Otel de yeşil alandı sökülerek otel yapıldı. Aynı şey Etap Marmara'da öyleydi. Sökülerek bu hale getirildi. Gezi Parkı'nda olay bu olayın fitilini ateşleme olayıdır.
SANDIKDA BİZİ GERİYE BIRAKAMADILAR
Yasalara uygun olarak eylem yapılır biz de güvenliğinin sağlarız ama tüm bunları yaparken temel hak ve hürriyetlerimize saldırıyorsa bu ne olacak. Bu kadar araçlar yakıldı bu araçların sahibi benim sivil vatandaşlarım, bunların bedelini kim ödüyor. Yetimlerin hakkı burada harcanıyor. Değişik illerde yapılan eylemlerin bunların nereye taşınmak istendiği ortada. Sandıkta bizi geriye bırakamayanlar bu yollarla bırakmak istiyorlar. Sandık geliyor burada zaten gereken cevabı vereceğiz. Biz anti demokratiksek milletimin bize gerekli cevabı verir. Biz hizmetkar olduk.

(İçeriden ve dışarıdan bağlantılar var dediniz, elinizde isim var mı? sorusu üzerine) İstihbarat çalışmalarımız sürüyor. İsimleri ifşa etmemiz mümkün değil. Ama onların başlarıyla görüşme yapacağız. Bize itidal tavsiye edenler, kendileri önce itidal çizgisine gelsinler. 160 polisim yaralanmıştır. 60 vatandaş yaralanmıştır.  Başbakanlık ofisimizi taşlanmıştır. Bunları yapanlar belli. Polis çekilsin deniliyor. Polis Başbakanlık'ı da korumasın. Polis çekilsin onlar gelsin Başbakanlık'ı işgal etsin. Kusura bakmayın. Dik değiliz, ama dik duracağız.
TENCERE TAVA HEP AYNI HAVA
(Tencere tava eylemi hakkında) Tencere tava hep aynı hava
BAHAR MEVSİMİNİ KIŞA DÖNDÜRME GAYRETİNDE OLANLAR VAR
Mısır’da yıllar yılı güdümlü olarak insanlar sandığa gönderilmiştir
Türkiye’de sandıklar açılır 6 saatte sonuç belirlenir
Burada AK Parti gibi bir parti kurulduktan 16 ay sonra iktidara gelmiştir
Türk baharı yönündeki haberler afaki
Bu bahar mevsimini kışa döndürme gayreti içinde olanlar var ama ona kavuşamayacaklar
YUMUŞATICI İFADELER NE OLABİLİR? BANA ÖĞRETİRSENİZ ÖYLE KONUŞURUM
('Gezi parkı olayları dış basında da büyük yankı uyandırdı. Muhalif güç olarak tanımlandı. Sizin de küçümsediğiniz ve olayların daha fazla arttığına dair söylentiler var. Aşırı güç kullandığını düşündüğünüz polis için alınmış bir önlem var mı?' sorusu üzerine)
Yumuşatıcı ifadeler ne olabilir, bana öğretirseniz ben öyle konuşurum. Bütün toplum demeyin buna aklım yatmaz. Bütün illerde bu ideolojik yapıların uzantıları vardır. Onları ayağa kaldırmış olabilir.  Sizin şunu görmeniz lazım. Bu ülkede ne yapılmadı da böyle bir adımı attılar.
EVLERİNDE ZORLA TUTTUĞUMUZ YÜZDE 50 VAR
CHP yok, peki başka kim var. Tespiti yapabildiniz mi? Onların ideolojisi yok mu? Bizim evlerinde zorla tuttuğumuz yüzde 50 var. 'Aman sakin olun' diyoruz.  Biz eğitimde yaptığımız yeniliklerle mi eleştiriyoruz. Oralarda hiç öyle bir pankart gördünüz mü? Siz işte buradan Reuters'ı böyle bilgilendiriyorsunuz. Böyle mesaj gönderiyorsunuz.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hasan balcı03 Haziran 2013 23:38

    haklısın başbakanım yine tencere tavayla ses yapıp bankaları hortumlamak istiyor bu hırsızlar zavallılar çaldıkları bitti demekki

  • aslıhan03 Haziran 2013 13:02

    Sandık, sandık, sandık, neymiş bu sandık yahu... Menderes te sandıkta git sen de gidersin, hayada kalan uçak iktidarda kalan başbakan yoktur, unutma...

  • emel03 Haziran 2013 13:01

    çapulcuydular, alkolik oldular. Alkoliktiler CHP"li oldular. Milyonlarca insan arasında CHP ye hiç oy vermeyenler de var. Ama başbakan hala neler anlatıyor..