BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTeliaSonera'da CEO değişti----

TeliaSonera'da CEO değişti

TeliaSonera'da CEO değişti
17 Haziran 2013 - 15:05 www.finansgundem.com

Turkcell'in en büyük hissedarı Teliasonera'da görev değişimi yaşandı

Turkcell’in kurucu ortağı ve en büyük hissedarı olan TeliaSonera, 17 Haziran Pazartesi günü yaptığı basın toplantısında Johan Dennelind’i TeliaSonera’nın yeni Başkan ve CEO su olarak atadığını açıkladı. 
Telekom endüstrisinde yaklaşık 20 yıllık deneyimi olan Dennelind, yakın zamana kadar Güney Afrika’daki Vodacom International şirketinin CEO’luğunu yürütmekteydi.
TeliaSonera Yönetim Kurulu Başkanı Marie Ehrling, Dennelind’in TeliaSonera’ya katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “bugüne değin Telekom sektöründe önemli başarılara imza atmış olan Dennelind ile yeni bir başlangıç yapacağız. Bu yeni atama, işlerimizin sürekliliği ve bize yeni fırsatlar sunması bakımından da memnuniyet vericidir” dedi.
TeliaSonera’nın Yeni Başkanı ve CEO’su Johan Dennelind ise Yönetim Kurulu üyelerinin güven oyunu almanın kendisini gururlandırdığını belirterek “Uluslararası yaygınlığıyla Avrupa’nın önde gelen Telekom operatörlerinden biri olan TeliaSonera’nın bu yeni gelişim evresinde liderliğini üstlenmenin heyecanı içindeyim. Görevime bir an önce başlamak istiyorum” dedi.
44 yaşındaki Dennelind, İsveç Örebro Üniversitesi’nde iş yönetimi masteri yaptı. Telekom sektöründeki kariyerine Telia AB şirketinde stajyer olarak başladı. 1999 -2010 yılları arasında Digi Telecommunications CEO luğu, Telenor AB de CEO yardımcılığı ve CFO'luk da dahil olmak üzere çeşitli pozisyonlarda görev yaptı. Dennelind yeni görevine 1 Eylül de başlayacak. Halen geçici başkanlığını sürdüren Per-Arne Blomquist ise 1 Eylül’de Başkan Yardımcılığı ve CFO luğu görevine geri dönecek.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)