BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTel Aviv polisinden İsrail'in Gazze'deki saldırıları protestosuna sert müdahale----

Tel Aviv polisinden İsrail'in Gazze'deki saldırıları protestosuna sert müdahale

Tel Aviv polisinden İsrail'in Gazze'deki saldırıları protestosuna sert müdahale
17 Ocak 2024 - 03:22 www.finansgundem.com

İsrail'de güvenlik güçleri, Gazze'deki saldırıların durdurulması için düzenlenen protesto gösterisine sert müdahalede bulundu.

Konuya ilişkin haber İsrailli Haretz gazetesinde yer aldı.

"Tel Aviv'deki İsrail polisi, savaş karşıtı gösteriyi zorla dağıttı ve 'halkın duygularını incittiklerini' iddiasıyla pankartlara el koydu." şeklinde servis edilen haberde, İsrail polisinin gösterinin izinsiz yapıldığını iddia ettiği kaydedildi.

Polisin "katliamı durdurun" yazan pankarta el koyduğu ifade edildi.

İsrail polisinin Wala isimli İbranice haber sitesinde yer alan açıklamasında ise "Cumartesi akşamı Gazze'deki savaşa karşı Hayfa'da yapılması planlanan gösterinin düzenlenmesine izin vermeyeceği" belirtildi.

Gösteriye izin verilmemesinin sebebinin ise gösteriye katılanların kimliklerinin kontrol edilememesi olduğu aktarıldı.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 100 günü aşarken, İsrail içerisinde yapılan savaş karşıtı protestolar yükselişe geçiyor.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 24 bin 285 Filistinli öldürüldü

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 10 bin 300'ü çocuk, 7 bin 100'ü kadın olmak üzere 24 bin 285 Filistinli öldürüldü, 61 bin 154 kişi Filistinli yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 190'ı karadan işgal sürecinde olmak üzere 524 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 355 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 29 Lübnanlı sivil ve 161 Hizbullah mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askeri öldü.

AİHM'den Yunanistan'a kötü haber

 

Blinken: Arap ülkeleri sorun çözülmeden Gazze'yi inşa etmek istemiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)