BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBlinken: Arap ülkeleri sorun çözülmeden Gazze'yi inşa etmek istemiyor----

Blinken: Arap ülkeleri sorun çözülmeden Gazze'yi inşa etmek istemiyor

Blinken: Arap ülkeleri sorun çözülmeden Gazze'yi inşa etmek istemiyor
17 Ocak 2024 - 01:43 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Filistin arasında uzun vadeli çözüm olmadan Arap ülkelerinin Gazze'yi inşa etmeye istekli olmadıklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, CNBC televizyonuna İsrail-Filistin konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Geçmişten farklı olarak Arap ülkelerinin, İsrail'i bölgeye entegre etmeye ve güvenlik garantileri vermeye hazır ve istekli olduğunu savunan Blinken, "Ancak Filistin devletine giden yola da aynı derecede kararlılar çünkü bizim gibi onlar da inanıyor ki bu sorun çözülene kadar hiçbir zaman gerçekten barış ve istikrara kavuşulamayacak." dedi.

Blinken, Suudi Arabistan dahil Arap ülkelerinin, İsrail ile ilişkilerinde daha önce hiç olmadığı kadar bazı şeyleri yapmaya hazır olduğunu öne sürerek, bölgede şu an devam eden çatışmaların sonunda karar verilmesi gerektiğini belirtti.

Daha güvenli gelecek için bölgedeki sorunun temellerine inilmesi gerektiğine işaret eden Blinken, "Arap ülkeleri, 'Filistin sorununu çözmek zorundasınız. Örneğin, sadece bir ya da beş yıl içinde yeniden yıkılıp sonra da tekrar inşa etmemiz isteneceği için biz Gazze'yi yeniden inşa etme işine girmeyeceğiz' diyor." ifadelerini kullandı.

Blinken, İsrail'in şu an Gazze'ye odaklandığını ancak akabinde temel kararlar almak zorunda olduğunu kaydederek, bölgede gerçek kalıcı güvenliğin iki devletli çözümden geçtiğini vurguladı.

AİHM'den Yunanistan'a kötü haber

 

Pakistan'dan roketli saldırı sonrası kınama

 

Erdoğan, Japonya Dışişleri Bakanı ile görüştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)