BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaŞirket HaberleriTekstilbank yönetim kurulu üyeleri ne kadar alıyor----

Tekstilbank yönetim kurulu üyeleri ne kadar alıyor

Tekstilbank yönetim kurulu üyeleri ne kadar alıyor
05 Kasım 2015 - 15:44 www.finansgundem.com

Tekstilbank düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul sonrasında yönetim kurulu üyelerinin aldığı maaşı açıkladı

Dünyanın en büyük bankası olan ICBC’ye satılan Tekstilbank'ın bugün Olağanüstü Genel Kurul Kararları yayınladı. Şirketin KAP’a yaptığı açıklamada, yönetim kurulu üyelerinin aldığı ücretler yer aldı.

İşte KAP’a yapılan o açıklama;

Yönetim Kurulu Üyeleri Xu Keen'e aylık net 32.000-TL, Gao Xiangyang'a aylık net 21.000-TL, Wang Qiang'a aylık net 18.500-TL ücret ödenmesine; Zheng Jianfeng'e ücret ödenmemesinin devamına, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerine (Wang Ying ve M.Hilmi Güler) ödenmekte olan ücretlerin aynen devamına , Bankacılık ve Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında oluşturulan Komite üyeliklerinde görev alan/alacak Yönetim Kurulu Üyeleri için ayrıca ilave ücret ödenip ödenmemesi hususu ile ödenecek ücretin miktarı konusunda Yönetim Kurulu Başkanına takdir ve tespit yetkisi verilmesine karar verilmiştir.
Yönetim Kurulu Üyeleri Özgeçmiş Bilgileri

1)Keen Xu–Yönetim Kurulu Üyesi 

1986  yılında  Çin  Henan  Üniversitesi Politika  Lisans  Programından, 1988  yılında  Remnin Üniversitesi Uluslarararası Politika Yüksek Lisans Programından mezun olmuş ve 2001 yılında Kanada  Alberta  Üniversitesi’nde  Banka  Yönetimi  okumuştur.  1988-1993  yılları  arasında Remnin Üniversitesi Uluslararası Politika Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak görev yapmış,  1993 yılında Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC)’de çalışmaya başlayan Keen XU, sırasıyla Merkez Ofis İnsan Kaynakları Departman Şef Müdürü, Merkez Ofis Özel Bankacılık  Departmanı  Risk  Yönetimi  Bölümü  Perakende  Kredilerin  İncelenmesi  ve Onaylanmasından Sorumlu Şef Müdür, Merkez Ofis Özel Bankacılık Departmanı Özel Kredilerin Yönetilmesinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2011 yılından bu yanaICBC Karaçi Şubesi Genel Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.

2)Quiang Wang-Yönetim Kurulu Üyesi
1993 yılında Çin Merkez Finans ve Ekonomi Üniversitesi Finansal Yatırım Yönetimi Lisans Programından,  2008  senesinde  Hong  Kong  Üniversitesi  İş  Yönetimi  Yüksek  Lisans Programından mezun olmuştur. 1993 yılında Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC)’de çalışmaya başlayan Quiang Wang, sırasıyla ICBC Shanxi Şubesi’nde Kredi Analizi  Departmanında görev yaptıktan sonra, aynı şubede Satın Alım Merkezi Kredi Değerlendirme  Departmanı Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2003 yılında ICBC Asia’da Asya Şirket Kredileri Departmanı Müdür Yardımcısı  olarak çalışmış ve ardından 2007 senesinde ICBC Financial Leasing Co., Ltd.’de Ekipman Finans Departman Müdürü olarak görev yapmıştır.  2012 yılından bu yana ICBC  Financial  Leasing  Co., Ltd.’de Risk Yönetimi Departman Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.

3)Jianfeng Zheng -Yönetim Kurulu Üyesi
1988  yılında  Tianjin  Üniversitesi  Sanayi  İşletmeciliği  Lisans  Programından,  1991  yılında Tianjin Üniversitesi Sanayi İşletmeciliği Yüksek Lisans Programından ve 2006 yılında İngiltere York Üniversitesi Finans Yüksek Lisans Programından mezun olmuştur. 1998-2000 yılları arasında State  Development  Bank  Merkez  Ofis’te  Operasyon  Değerlendirme  ve  Pazar  ve Endüstri Analizi Departmanı Birim Başkan Yardımcısı olarak, 2000-2002 yılları arasında Temel Devlet Konseyi Devlet Finansal Enstitüleri Denetim Kurulları (Merkezi Finansal İş Komitesi Altında) Bank of China Ziraat Departmanı Denetim Kurulu Birim Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2002 yılında Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC)’de çalışmaya başlayan Jianfeng Zheng sırasıyla Merkez Ofis Denetim Kurulu Birim Şefi, Denetim Kurulu Gözetim Komiseri, Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2014 yılından bu yanaICBC Merkez Ofis’te Stratejik Yönetim ve Yatırımcı İlişkileri Bölümünde Uzman olarak çalışmaktadır.

4) YING WANG -Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
1982 yılında Liaoning Üniversitesi  Ekonomi ve İşletmeciliği Enstitüsü Uluslararası Finans Lisans Programından, 1986 yılında Shaanxi Maliye Universitesi’nin Para ve Bankacılık Yüksek Lisans Programından mezun olmuştur. 2000 yılında  Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC)’de  çalışmaya başlayan  Ying Wang,  sırasıyla 2000-2002 yılları arasında Denetim ve Gözetim Deprtmanı’nda  Uluslararası İş Denetim Bölümü Yöneticisi Yardımcılığı, 2002-2005 yılları arasında Uluslararası İş Denetim Bölümü Yöneticisi, 2005-2008 yılları arasında  İç  Denetim  Departmanı’nda  Denetim  Bölümü  Yöneticisi,    2007-2011   tarihleri arasında  Denetim  Departmanı  ICBC  Sidney  Şubesi  faaliyetlerinin  denetiminden  sorumlu Denetçi ve Risk Uzmanı olarak görev yapmıştır. Aralık 2011tarihinden  itibaren Industrial and Commercial  Bank  of  China  Limited  (ICBC)’de  Stratejik  Yönetim  ve  Yatırımcı  İlişkileri Bölümü’nde Uzman olarak görev yapmaktadır.

5) Mehmet Hilmi Güler-Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
1972 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Lisans Programından, 1975 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Yüksek Lisans Programından ve 1985  yılında  Ortadoğu  Teknik  Üniversitesi Metalurji  Mühendisliği  Doktora  Programından mezun olmuştur. 1992–1994 yılları arasında Çamsan A.Ş. firmasında Genel Koordinatör ve Yönetim Kurulu Üyeliği, 1994-1996 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Danışmanlık görevi ve aynı seneler içerisinde İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasında Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır. 2002-2011 yılları arasındaOrdu  Milletvekili  olarak seçilmiş, 2002-2009 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapmıştır. M. Hilmi Güler 2012 yılından bu yana Bahçeşehir Üniversitesi’nde Öğretim Üyeliği ve Dizayn Teknik Boru ve Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmekte olup, 2013 yılından bu yana da Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’de Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği yapmaktadır.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)