BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTeknoloji şirketleri, telekom şirketlerinden gelen harç ödemesi talebine karşı----

Teknoloji şirketleri, telekom şirketlerinden gelen harç ödemesi talebine karşı

Teknoloji şirketleri, telekom şirketlerinden gelen harç ödemesi talebine karşı
05 Haziran 2023 - 08:12 www.finansgundem.com

AB hükümetleri, telekom şirketlerinin 5G ve geniş band maliyetlerini büyük teknoloji şirketlerinden istemelerine karşı çıktılar

Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin çoğunluğu Avrupa'nın büyük telekom operatörlerinin 5G ve geniş band yatırımlarının büyük teknoloji şirketleri tarafından fonlanması taleplerini reddettiler.

AB üyesi 18 ülkeden telekom bakanları, AB Komisyonu üyesi Thierry Breton ile yaptıkları toplantıda, telekom şirketlerinin büyük teknoloji şirketlerinden 5G, geniş band ağı harcı alınması taleplerini eleştirdiler ve karşı çıktılar.

Deutsche Telekom, Orange, Telefonica ve Telecom Italia, 5G ve geniş band ağ yatırım maliyetlerinin bir kısmının büyük teknoloji şirketlerin tarafından yüklenilmesini istiyorlar.

Alphabet, Amazon, Netflix Apple, Meta Platforms ve Microsoft gibi büyük teknoloji şirketleri ise telekom şirketlerinden gelen harç ödenmesi talebine karşı çıkıyorlar.

Güney Kıbrıs, Macaristan, Yunanistan, İtalya ve Fransa telekom şirketlerini destekliyorlar. Almanya, Finlandiya, Çekya, Avusturya, İrlanda, Danimarka, Belçika, Litvanya, Malta ve Hollanda ise büyük teknoloji şirketlerine ağ harcı getirilmesine karşı çıkıyorlar. Polonya, Portekiz ve Romanya ise çekimserler.

AB, şirketlerin bilgilerine erişimini kolaylaştıracak

 

AB, siber saldırılar için kalkan yapısı kurmaya hazırlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)