BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTek doz aşının maksimum satış fiyatı belirlendi----

Tek doz aşının maksimum satış fiyatı belirlendi

Tek doz aşının maksimum satış fiyatı belirlendi
17 Mayıs 2021 - 10:42 www.finansgundem.com

Rusya Federal Tekelleşmeyi Önleme Hizmetleri (FAS) Sputnik V aşısının tek bileşenli versiyonu olan Sputnik Light aşısının maksimum satış fiyatını açıkladı.

FAS, Sputnik Light aşısının fiyatını KDV hariç 342 ruble 36 kopek (39 TL) olarak açıkladı. Fiyatın onaylanmasından sonra aşı sivil dolaşıma girecek.

Rusya Sputnik Light aşısını bu ay başında tescilledi. Rusya Doğrudan Yatırım Fonu’nun (RDIF) açıklamasına göre, aşının etkinlik düzeyi, immunizasyondan 28 gün sonra yüzde 79.4 oldu. Yaklaşık yüzde 80 kadar olan etkinlik oranı, iki doz olarak uygulanması gereken birçok aşının etkinlik düzeyinden daha yüksek.

RDIF’ten ayrıca Sputnik V ile aşılanan gönüllülerin tamamında, uygulamadan sonra onuncu günde virüsün S proteinine karşı hücresel bağışıklığın geliştiği bilgisi verilmişti.

Toplu aşılama sırasında yardımcı olması beklenen, Sputnik V’nin tek dozluk versiyonu olan bu aşının geliştirilmesindeki başlıca amaç, korona virüs kaynaklı can kaybı sayısının yüksek olduğu ülkelerde, bu sayıyı düşürmek.

Ekvador Rus Sputnik V aşısını onayladı

 

Rus aşısı yüzde yüze yakın etkili

 

Rus aşısını Türkiye’de üretecek firma müjdeyi verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)