BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTecavüzü Anonymous çözecek----

Tecavüzü Anonymous çözecek

Tecavüzü Anonymous çözecek
12 Haziran 2013 - 14:37 www.finansgundem.com

12 yıl önce lise öğrencisiyken uğradığı toplu tecavüzün sorumlularını bulmak için küresel siber korsanlık örgütü Anonymous’tan yardım istedi.

ABD’li Amanda Stevenson, 12 yıl önce lise öğrencisiyken uğradığı toplu tecavüzün sorumlulularını bulmak için küresel siber korsanlık örgütü Anonymous’tan yardım istedi.
ABD’nin Ohie eyaletineki Laurelville kentinde 14 yaşındayken toplu tecavüze uğrayan ve yıllarca bu olayın getirdiği psikolojik sorunlarla yaşayan Amanda Stevenson, Anonymous’tan yardım isteyerek kendisine tecavüz eden kişileri yakalatmak istiyor.
26 yaşındaki genç kadın, kentinde yaşanan ve Anoymous’un ortaya çıkardığı benzer bir tecavüz olayından sonra cesaret kazanarak yıllar sonra sesini yükseltmeye karar verdi.
Facebook’ta kendisine tecavüz ettiğinden şüphelendiği kişilerin bilgilerinin yer aldığını düşünen genç kadın, erkek arkadaşı Tim Tolka ile Anonymous’la bağlantıya geçti.
Anonymous, Steubenville kasabasında 16 yaşındaki bir kıza tecavüz eden liselilerin görüntülerini ortaya çıkarmış ve suçlarını eğlenerek anlattıkları videoyu internete sızdırmıştı. ‘Operation Abuse Awareness’ adında internette bir kanal oluşturan Anonymous, tecavüz mağdurlarına yardım etmeye başlamıştı.

 
Steubenville'de tecavüze uğrayan kıza yapılan muameleyi gösteren bir fotoğraf.

‘GÜCÜM YETTİKÇE SAVAŞACAĞIM’
Stevenson, ABD’de son zamanlarda birçok örneği yaşanan tecavüz olaylarından bir tanesinin mağduru olarak hala sorunlar yaşadığını belirtti.
14 yaşındayken ‘bir partide kendisine verilen içeceğin ardından tüm vücudunun uyuştuğunu ve ardından kendinden geçtiğini’ anlatan Stevenson, beş erkeğin tecavüzüne uğradığını düşünüyor.
Kapatıldığı odada yaşanan tecavüzün ardından şüpheli gördüğü erkeklerden biri tarafından sabah evine bırakılan Stevenson, ailesine olanları anlattıktan sonra hastaneye giderek kontrolden geçmiş. Okula döndüğü zaman ‘toplu seks yaptığını gizlemek için tecavüze uğradığı yalanını uydurduğu’ yönünde baskı gören Stevenson, ailesiyle polise gitmeye cesaret edememiş.
Daily Mail sitesinin haberine göre, genç kadın ABD’de yaşanan en son olayın ardından Anonymous’la temasa geçmek için gereken cesareti kendisinde buldu.
Anlaştıkları özel dedektif Anonymous ile Virginia eyaletine görüşen Stevenson, ‘Yıllar önce bana yapılan saldırıyla başedebilecek güçte değildim. Ancak şimdi adalet için elimden geldiğince savaşmak istiyorum” dedi. Stevenson, ‘yargının tecavüz olaylarını çok daha ciddiye alması gerektiğini’ belirtti.
ABD'de yaşanan tecavüzlerden birinin kurbanı olan Audrie Pott, Eylül 2012'de intihar etmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)