BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTCMB, ticari kredilerde ücret ve komisyonları da izleyecek----

TCMB, ticari kredilerde ücret ve komisyonları da izleyecek

TCMB, ticari kredilerde ücret ve komisyonları da izleyecek
06 Eylül 2022 - 12:08 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bankalara gönderdiği uygulama talimatında menkul kıymet tesisinde ‘diğer maliyetler dahil’ bileşik faiz oranını da bildirmelerini istedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yabancı para yükümlülükler için menkul kıymet tesisine ilişkin uygulama talimatını bankalara gönderdi.

Bloomberg HT tarafından görülen talimata göre Merkez Bankası bankalardan ticari kredi faizlerinden ‘diğer maliyetler dahil’ bileşik faiz oranını da bildirmelerini istedi.

Menkul kıymet tesisinde ‘diğer maliyetler hariç’ bileşik faiz oranı dikkate alınıyor. Merkez Bankası, söz konusu adımla bankaların faizleri düşürürken, ücret ve komisyonları artırıp artırmadığını takip edecek.

Düzenleme sonrası faizler yüzde 20’ye yaklaşmıştı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) referans Faiz oranını 24 Ağustos’ta politika faizindeki indirime paralel olarak yüzde 15,34’e çekmişti. Böylelikle ticari kredilerde katsayıların işaret ettiği faiz oranları sırasıyla yüzde 21,5’e ve yüzde 27,6’ya inmişti.

Bankacılık kaynaklarının Bloomberg HT’ye verdiği bilgiye göre kısa vadede ticari kredi faizleri yüzde 20-20,75’e kadar indi.

Bankalar bir süredir kredilerde 6 aya kadar vadeye ağırlık verirken, 1 yıl ve üzeri vadelerdeki kredi kullanımı büyük oranda azalmış durumda.

TCMB'den enflasyon değerlendirmesi

 

TL ticari kredi faizinde 5.66 puanlık düşüş

 

Ticari kredi faizlerindeki sınırlama iş dünyasını nasıl etkiledi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)