BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTCMB ile Katar MB swap anlaşmasında tutar 5 milyar dolar oldu----

TCMB ile Katar MB swap anlaşmasında tutar 5 milyar dolar oldu

TCMB ile Katar MB swap anlaşmasında tutar 5 milyar dolar oldu
26 Kasım 2019 - 10:51 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Katar Merkez Bankası (MB) arasındaki swap (ikili para takası) anlaşmasındaki miktar 3 milyar dolardan, 5 milyar dolara yükseltildi.

TCMB'den yapılan açıklamada, TCMB ve Katar MB arasında 17 Ağustos 2018 tarihinde imzalanan swap anlaşmasının, 25 Kasım'da Doha’da düzenlenen bir törenle tadil edildiği belirtildi ve şöyle denildi:

"Yerel para birimleri üzerinden gerçekleştirilen ticareti kolaylaştırmayı ve iki ülkenin finansal istikrarına destek sağlamayı amaçlayan swap anlaşması ile anlaşma tutarı 3 milyar dolar karşılığı Türk lirası ve Katar riyalinden 5 milyar dolar karşılığı Türk lirası ve Katar riyaline yükseltilmiştir."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • turan26 Kasım 2019 14:36

    Bu haberde ilginç olan ne acaba! Evet yine USD bazında swap... ilginç değil mi her ikisinin de parası farklı farklı ama limit USD karşıkığı...yani biz yanayana USD arıyoruz belli ki...hadi hayırlısı...