BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTBMM'de 'sistem' toplantısı yapılacak----

TBMM'de 'sistem' toplantısı yapılacak

TBMM'de 'sistem' toplantısı yapılacak
27 Eylül 2021 - 16:48 www.finansgundem.com

5 Ekim Salı günü TBMM'de gerçekleştirilecek olan Parlamenter Sistem toplantısının 3'ncüsü, 6 partinin katılımıyla gerçekleşecek.

Bu toplantı ve sonraki toplantılarda Cumhurbaşkanlığı Sisteminden, Parlamenter Sisteme dönüşün yol haritası belirlenecek. 

Millet İttifakı'nı oluşturan CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti ve Saadet Partisi'nin yanı sıra Gelecek ve DEVA partilerinin hukukçu kurmayları daha önce iki kez bir araya geldi. Parlamenter Sistem görüşüldü.

Parti temsilcileri konuyu ayrıntılı bir şekilde görüştü. Üçüncü toplantı 5 Ekim'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilecek. O toplantıda, çalışmalar ve gelinen aşama ele alınacak.

'PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ HARİTASI'

Toplantıların ana maddelerinden biri de Parlamenter Sisteme dönüşün yol haritası. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden, Parlamenter Sisteme dönüş için yapılacak Anayasa değişikliğinin ilkelerinin de belirlenmesi bekleniyor. Bu nedenle 6 partinin bu temasları için "Anayasayı Değiştirme İttifakı" yorumu yapılıyor.

TOPLANTILARDA HDP YER ALMAYACAK

Söz konusu 6 parti gibi parlamenter sisteme dönüşü savunan HDP'nin ise bu toplantılarda yer almayacağı belirtildi. Toplantılar 5 Ekim'den sonra da devam edecek ve ilerleyen dönemlerde artık ilkeler yazılacak. O ilkeler genel başkanlara sunulacak. Son aşamada ise, ortak metin kamuoyu ile paylaşılacak.

Libya'da halk Temsilciler Meclisi'ni protesto etti

 

Meclis, yoğun gündem ile açılacak!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)