BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMeclis, yoğun gündem ile açılacak!----

Meclis, yoğun gündem ile açılacak!

Meclis, yoğun gündem ile açılacak!
22 Eylül 2021 - 16:28 www.finansgundem.com

Ekim ayında yeni yasama yılına başlayacak olan TBMM'nin gündeminde hangi konular var?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim'de yoğun bir gündemle açılacak. Başta seçim kanununda değişiklik olmak üzere, sosyal medya düzenlemesi, yeni anayasa çalışmalarının referanduma sunulması ve anket şirketlerine yönelik düzenleme Meclis'ini önemli gündemleri arasında yer alacak.

TBMM, 1 Ekim'de anayasa ve teamül gereği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 14.00'te yapacağı konuşmasıyla açılacak.

Aynı gün, Meclis tatildeyken göreve getirilen yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yemin edecek.

Vergi kanununda değişiklik

Meclis, AK Parti'nin vergi kanunlarında değişiklik yapılmasına ilişkin teklifini de görüşecek.

Yeni düzenlemede, TRT'nin aktardığına göre, çiftçiye yönelik tarımsal desteklerden vergi kesintisi kaldırılıyor ve basit usulde defter tutanlara vergi muafiyetleri getiriliyor. Teşvik belgeli yatırım projelerinde de indirime gidilecek.

Hazırlıklarında sona gelinen 'Spor Yasası' da Meclis'in önceliklerinden. Teklife göre, kulüp yöneticileri kendi dönemlerindeki borçlarından sorumlu olacak ve kulüplerin borçlandırılmasına sınırlama getirilecek. Türkiye Futbol Federasyonuna bağlı kurullar yeniden düzenlenecek.

Sosyal medya düzenlemesi

Sosyal medya düzenlemesi de meclis gündemindeki bir diğer öncelikli konu. Düzenlemeyle "yalan haberlerin önüne geçmek için" yeni bir denetim mekanizması kurulması hedefleniyor.

Yükümlülüklerini yerine getirmeyen sosyal medya şirketleri için de ayrıca yeni tür yaptırımlar getirilecek.

Hükümet, yeni sosyal medya düzenlemesinde Almanya modelinin örnek alındığını belirtiyor. 'Yalan haber' ve 'dezenformasyon' ile mücadelede yaptırım mekanizmasının nasıl işleyeceği henüz netlik kazanmış değil.

Anket şirketleri

Yeni Şafak gazetesine göre kamuoyu araştırması yapan şirketlere 'sıkı denetim' getiren bir düzenleme de Meclis gündemine gelecek. Düzenleme ile "araştırma şirketleri, yayınlanan bir araştırma için araştırmayı kim için yaptığını, araştırmanın finansmanının kim tarafından karşılandığını ve tutarını belgeleri ile birlikte paylaşmayı" yasal zorunluluğa tabi olacak.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Ağustos 2018 yılında 'manipülasyon yaptığı' belirlenen anket şirketlerine ceza verilmesini içeren kanun teklifi hazırlamış ve Meclis'e sunmuştu.

Seçim kanununda değişiklik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim barajının yüzde 10'dan yüzde 7'ye düşürülmesi konusunda uzlaşma olduğu mesajını vermişti.

MHP ve AK Parti seçim sistemi konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Seçim sisteminin bir sonraki seçimler için yürürlüğe girebilmesi için Haziran 2022'den önce kabul edilmesi gerekiyor. Seçim kanunu ile ilgili değişikliğin seçimden en geç 1 yıl önce yapılması gerekiyor. Seçim kanunu değişiklikleri 1 yıl içerisinde yapılacak seçimlerde uygulanamıyor.

Sağlık Bakanlığı'ndan 'fonksiyonel tıp' ürünlerine yasal düzenleme

Bakan Varank'tan ÖTV zammı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kitabı New York'ta tanıtıldı