BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTBESF Başkanı Alparslan Erkoç'a soruşturma----

TBESF Başkanı Alparslan Erkoç'a soruşturma

TBESF Başkanı Alparslan Erkoç'a soruşturma
19 Haziran 2023 - 10:15 www.finansgundem.com

TBESF Olağanüstü Genel Kurulu'nda delege olan Ali Yanaç, Kurul öncesi usulsüzlük yapıldığını, Alparslan Erkoç'un başkan adaylığı için verdiği imzaların bir kısmının tek bir kalemden çıktığını iddia ederek Gençlik ve Spor Bakanlığı'na dilekçe verdi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlık için 2 aday yarışmıştı. 3 Mayıs 2023 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulda 128 oy alan Alparslan Erkoç, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu yeni başkanı seçilmişti. Olimpik Yetenekler Spor Kulübü Başkanı ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu delegesi Ali Yanaç, Olağanüstü Genel Kurulu öncesinde usulsüzlük yapıldığını, Alparslan Erkoç'un başkan adaylığı için verdiği imzaların bir kısmının tek bir kalemden çıktığını iddia ederek 14 Haziran 2023 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'na dilekçe verdi.

‘SEÇİM KANUNUNA AYKIRI’

Dilekçede yeni seçilen yönetim kurulu listesinde iki eski milli sporcunun olmadığı ve seçilen yönetim kurulu üyelerinin hiçbirinin kanunda aranan şartları taşımadığı belirtildi. Alparslan Erkoç'un başkan adaylığı sürecinde ve halen Yalova Belediyesi meclis üyeliğinden istifa etmediği bu durumun ise seçim kanununa aykırı olduğu dilekçede yer aldı.

Öte yandan Alparslan Erkoç'un eski teknik kurul başkanını yönetim kurulu kararı olmadan göreve gönderdiği ve bu görev sırasında vefat ettiği ifade edilerek, hakkında soruşturma açılması istendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu, Ali Yanaç'ın verdiği dilekçe sonrasında Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Alparslan Erkoç hakkında soruşturma başlattı.

ERKOÇ: KARARA SAYGILIYIZ

Yaşanan gelişmeler üzerine Alparslan Erkoç, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu. Soruşturmanın devam ettiğini belirten Alparslan Erkoç, "Karara saygılıyız ancak ıslak imzalar askıda kaldığı zaman kimse itiraz etmedi. Meclis üyeliğimin başkan olmamda bir engeli olduğunu düşünmüyorum. Ancak bu bir engelse meclis üyeliğimden istifa ederim. Konu mahkemelerde sonuçlanacaktır. Bu konularda savunmamızı verdik. Çıkacak her türlü karara saygılıyız'' dedi.

Binance'den Paris'teki soruşturma için açıklama

 

Fed ve SEC'den Goldman Sachs'a soruşturma

 

Tacizci CEO’ya FCA soruşturması

 



ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)