BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTayvan'dan Türkiye'ye çağrı var----

Tayvan'dan Türkiye'ye çağrı var

Tayvan'dan Türkiye'ye çağrı var
06 Temmuz 2013 - 20:57 www.finansgundem.com

Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi Chen, Türk işadamlarını ülkelerine davet etti

Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi Chen, Türk iş adamlarını ülkesine yatırım yapmaya çağırarak, "Tayvan'ı, Çin'e açılmak için sıçrama tahtası olarak görebilirler" dedi
Türkiye ile Tayvan arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri değerlendiren Tavyan'ın Ankara Büyükelçisi James Chen, iki ülke halkları arasındaki dostluk bağlarını, başta ticaret ve turizm olmak üzere her alanda yapılacak yeni işbirlikleriyle daha ileriye taşımayı hedeflediklerini söyledi.
İki ülke arasındaki mesafenin uzaklığı ve karşılıklı iletişimin az olmasından dolayı ticari ilişkilerin geçmişte zayıf kaldığına dikkat çeken Chen, şöyle konuştu:
"Türkiye, bizim ticari ilişkilerimizi geliştirmeyi hedeflediğimiz 10 ülke arasında yer almaktadır. Ülkemizden çok sayıda iş adamı Türkiye'ye geliyor. Firmaların Türkiye'ye gelip ürün tanıtımı yapmalarını teşvik ediyoruz. İki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek için mevcut potansiyeli geliştirmek istiyoruz. Geçtiğimiz yıl, küresel ekonomik krizden bütün dünya gibi Tayvan'da etkilendi. Türkiye ve Tayvan arasındaki ticaret hacminde yüzde 2 gibi bir azalma oldu. Küresel ekonomideki iyileşmeyle Türkiye ve Tayvan arasındaki ticari ilişkiler büyüyerek devam ediyor."
Chen, ticari ilişkilerin geliştirilmesi için Türk iş adamlarının Tayvan'daki fuarlara katılmasını önererek, Tayvan halkının o zaman Türk ürünlerini tanıyacağını ve talepte bulunacaklarını anlattı.
İki ülke arasında direkt uçuşlar olduğunda daha çok insanın Türkiye'ye iş yapmak ve turistik amaçlı gelebileceğini, bu konuda THY ile görüşmelerin devam ettiğini anlatan Chen, "THY yolcu kapasitesi konusunda araştırma yaptı" dedi.
Türk iş adamlarını Tayvan'a yatırım yapmaya davet eden Chen, şunları kaydetti:
"Türk iş adamlarını Tayvan'da yüksek teknoloji ürünlerine yönelik yatırım yapmalarını bekliyoruz. Tayvan'da yabancı yatırımcılar için çeşitli teşvik ve indirimlerimiz var. Türk iş adamları, Tayvan'ı bir sıçrama tahtası olarak görebilirler. Tayvan'da iş kurduktan sonra gelecekte Çin'e yönelmeleri için bir kapı rolünü oynuyoruz. Tayvan, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında çok iyi tecrübeye sahip. Turizm, ilaç ve sağlık alanında yapılabilecek çok şey var Türkiye için. Türkiye'nin stratejik olarak yeri çok önemli. Asya ve Avrupa arasında köprü durumunda. Ayrıca Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği anlaşması mevcut. Bizde Türkiye ile gümrük anlaşması yapmak isteriz. Orta Asya, Afrika, Avrupa ve Ortadoğu'ya geçişler sağlıyor. Tayvan pazarı Türkiye'ye çok önem veriyor. Türk iş adamlarının da ülkemize gelip iş yapmalarını, araştırma yapmaları bekliyoruz."
- "İleri teknoloji ürünlerini getirmek istiyoruz"
Tayvan Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Genel Koordinatör Yardımcısı Jiang Wen Ruo da Türkiye ve Tayvan arasındaki bağları her alanda daha ileriye taşımayı hedeflediklerini söyledi.
Jiang, Türkiye ile ticareti ilişkilerini geliştirmek istediklerini ifade ederek, "Türkiye pazarıyla ilgili yaptığımız gözlemimize göre, makina, otomobil yedek parçaları gibi ürünlere ihtiyacı fazla. Tayvan'ın ürettiği kaliteli ileri teknoloji ürünlerini Türkiye pazarına sunmak istiyoruz" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)