BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTayvan'da enflasyon düştü----

Tayvan'da enflasyon düştü

Tayvan'da enflasyon düştü
05 Şubat 2013 - 06:35 www.finansgundem.com

Asya'nın giderek parlayan yıldızlarından Tayvan'da enflasyon Ocak'ta 11 ayın en düşük hızını kaydetti

Tayvan'da enflasyon neredeyse son 1 yılın en düşük hızına gerileyerek, merkez bankasının büyümeyi desteklemek için faizleri sabit bırakma imkanını destekledi.
Asya'nın aradan sıyrılan yıldızlarından Tayvan'da tüketici fiyatları Aralık'ta yüzde 1.6 hızlanmasının ardından Ocak'ta yıllık bazda yüzde 1.15 hızlandı. Bloombberg'in beklentisi enflasyonun yüzde 1.4 hızlanacağı yönündeydi.
Enflasyondaki yavaşlama ülkenin merkez bankası başkanı Perng Fai-Nan'ın enflasyonun Ağustos'ta kaydettiği 4 yılın zirvesinden tempo düşürmesinin ardından Aralık'ta gösterge faizi yüzde 1.875 düzeyinde bırakma kararını da destekledi. Perng bu ayın sonunda 4. 5 yıllık görev dönemine başlayacak.
Tayvan ekonomisi 2012'nin son çeyreğinde ihracattaki hızlanma sayesinde genişledi.
Üretim açığının önümüzdeki 1-2 çeyrekte ekside kalmasıyla, enflasyonun da zararsız olacağına dikkat çeken DBS Group Holdings Ltd.'ın Singapur'daki ekonomistlerinden Ma Tieying, merkez bankasının para politikasını gevşek tutabileceğini söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)