BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTayvan ekonomisi hızlı büyüyor----

Tayvan ekonomisi hızlı büyüyor

Tayvan ekonomisi hızlı büyüyor
31 Ocak 2013 - 07:42 www.finansgundem.com

Küresel toparlanmanın ihracatı desteklemesi üzerine Tayvan ekonomisi dördüncü çeyrekte beklenenin üzerinde büyüdü

Tayvan ekonomisi, küresel toparlanmanın ülkenin ihracatını artırmasıyla dördüncü çeyrekten beklenenden fazla büyüdü ve merkez bankasının faiz artışlarına yeniden başlama imkanını artırdı.
Ülkenin GSYH'si Aralık'ta sonlanan çeyrekte yüzde 3.42 büyüyerek, önceki çeyrekteki yüzde 0.98 büyümesinin ve yüzde 3 beklentilerinin üzerine çıktı.
Çin bu ay 2 yıldır ilk kez ekonomik büyümesinin hızlandığını, ABD ise bu hafta dayanıklı tüketim malı siparişlerinin Aralık'ta 4. kez arttığını açıklayarak, dünyanın en büyük 2 ekonomisinde toparlanmanın hız kazandığı yönündeki sinyalleri artırdı. Tayvan Merkez Bankası geçtiğimiz ay seçici kredi kontrolleri uygulaması ve ülkenin para birimindeki değerlendirmeye yönelik adımlar atsa da faiz artırmadı.
Moody's Analytics'in ekonomistlerinden Katrina Ell, küresel ekonomik toparlanma devam ederse Tayvan'ın 2013'te büyüyeceği ve son çeyrekte Faiz de artıracağını öngördü.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)