BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarTayland kripto para vergisini sıfırladı----

Tayland kripto para vergisini sıfırladı

Tayland kripto para vergisini sıfırladı
03 Şubat 2022 - 08:55 www.finansgundem.com

Çin tamamen yasakladı, Hindistan vergiyi yüzde 30’a yükseltmeyi planlıyor. Rusya alınacak tedbirleri tartışıyor. Tayland ise vergiyi sıfırlıyor

Pandemi sürecinde küresel piyasaların yeni gündemi haline gelen kripto paralarla ilgili her ülke farklı farklı düzenleme yapıyor. Çin katı tedbirleri hayata geçirirken, Hindistan vergiyi yüzde 30’a yükseltmeyi planlıyor. Avrupa ülkeleri artan enerji maliyetleri nedeniyle kripto paraların yasaklanmasını tartışıyor. ABD yönetimi ise piyasaları kontrol etmenin yollarını arıyor. Bazı ülkeler ise kapılarını tamamen açıyor.

Tayland, planlanan %15 stopaj vergisini kaldırarak kripto para yatırımcıları için vergi kurallarını gevşetti. Bir kripto borsasının CEO'su, “Gelir departmanı çok fazla ödev yaptı ve geri bildirim almak için kripto operatörlerine de ulaştı… Hem yatırımcılar hem de sektör için çok daha kolay” dedi.

Financial Times'ın haberine göre, yetkililer Pazartesi günü kripto para biriminden elde edilen gelirin sermaye kazancı olarak raporlanabileceğini söyledi ve yeni kuralların yatırımcıların aynı yıl içinde elde ettikleri kazançlara karşı yıllık kayıplarını dengelemesine izin vereceğini de sözlerine ekledi.

Kripto paralar borsaları takibe aldı

 

Hindistan kripto gelirlerini vergilendirecek

 

Kazakistan'da kripto para madencilerinin elektriği kesildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)