BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralar borsaları takibe aldı----

Kripto paralar borsaları takibe aldı

Kripto paralar borsaları takibe aldı
03 Şubat 2022 - 08:50 www.finansgundem.com

Kripto varlıklar küresel piyasalardaki geleneksel varlıkların hareketlerini giderek daha fazla takip eder hale geldi.

ABD bankası Goldman Sachs'ın araştırması, ABD teknoloji hisseleri, ham petrol ve devlet tahvilleri ile Bitcoin arasındaki korelasyonun son iki yılda ciddi derecede arttığını gösteriyor.

REKOR SEVİYEYE ÇIKTI

Bitcoin'in Nasdaq ile korelasyonuna dikkat çekillirken, Ethereum'un ise S&P 500 ile olan korelasyonunun da rekor seviyeye çıktığı görüldü. Bitcoin bu yıl geleneksel hisse senetleri piyasalarındaki neredeyse tüm sert dalgalanmaları yansıttı. Wall Street'in teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi'nin en büyük şirketlerinin listelendiği Nasdaq 100 Endeksi yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 11 düşüş gösterdi. Aynı süreçte Bitcoin ise yüzde 18 değer kaybetti. 40 günlük korelasyon göstergesi dikkate alındığında Ether ile S&P 500 arasındaki korelasyonun 0.65 ile rekor seviyeye yükseldiği görüldü. Söz konusu göstergenin 1 seviyesine çıkması iki varlık sınıfının tümüyle birlikte hareket ettiği anlamına geliyor.

BİREBİR İLİŞKİ İÇİNDELER

“Dolarla alınıp satılan bir varlığın finansal piyasalar çökerken pozitif ayrışması ya da finansal piyasalar coşarken negatif ayrışması beklenemez” diyen Nişantaşı Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Tuğberk Çitilci, kripto paraların küresel risk algısıyla birebir ilişki içinde olduğunu belirtti. Çitilci, “Yatırımcılar hisse senetleri ve kıymetli metallere getiri anlamında alternatif sağlamak istiyordu. Fakat, dolarla alınıp satılan bir varlık olduğundan dolayı fiyatlamaları veya piyasaların risk algısını şekillendiren unsurlar kripto varlıklara da negatif ya da pozitif yönde yansıyor” dedi.

Teknoloji yatırımı olarak görülüyor

Tyr Capital'ın Nicel Araştırmalar Başkanı Nick Metzidakis'in araştırmaları da merkeziyetsiz diye yola çıkan kriptonun geleneksel varlıklarla bağlantısını destekliyor. Araştırmaya göre, son beş yılda Bitcoin, Nasdaq ile pozitif olarak korelasyon içindeydi, aktif bir şekilde riskli varlık gibi davranıyordu. Bu ilişki 2020'nin başından beri daha güçlü hale geldi ve bu da Bitcoin'in bir riskli yatırım veya teknoloji yatırımı olarak görüldüğünü gösteriyor.

Kripto gelişmekte olan ekonomilerde istikrarı bozuyor

 

Hindistan kripto gelirlerini vergilendirecek

 

Nobel ödüllü iktisatçı: Kripto borsaları mortgage krizine benziyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)