BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTayland Başbakanı, aktif siyaseti bıraktı----

Tayland Başbakanı, aktif siyaseti bıraktı

Tayland Başbakanı, aktif siyaseti bıraktı
11 Temmuz 2023 - 15:47 www.finansgundem.com

Darbeyle başa gelen Tayland Başbakanı Prayut Çan-o-ça, aktif siyasi hayatını sonlandırdığını duyurdu.

2014’teki darbeyle yönetime gelen 69 yaşındaki Tayland Başbakanı Prayut Çan-o-ça, bir daha seçimlerde yarışmayacağını ve aktif siyaseti bıraktığını açıkladı.

Açıklamasında, başbakan olarak Tayland halkını, dini ve monarşiyi korumak için çok çalıştığını belirten Prayut, istikrar ve barış için her alanda ülkeyi güçlendirmeye çalıştığını ifade etti.

Darbe sonrası iktidarda kaldığı 9 yıl boyunca Prayut, pek çok güvenoyu yoklaması, mahkeme süreci ve sokak protestolarıyla yüzleşmek durumunda kalmıştı.

Aralık 2022'de, seçimler öncesinde yeni kurulan "United Thai Nation" (Birleşik Tay Ulusu) partisine katıldığını açıklayan Prayut, 2025'e kadar görevde kalmak istediğini belirtmişti.

SEÇİMLERDE HEZİMETE UĞRADI

Prayut’un partisi Birleşik Tay Ulusu seçimlerde hezimet yaşamış, 500 üyeli Temsilciler Meclisinde yalnızca 36 sandalye kazanabilmişti.

İleri Hareket Partisi (MFP) seçimlerde, monarşi ve ordu karşıtı reformist kampanyasıyla Temsilciler Meclisinde genel seçim ve nispi temsil ile birlikte 151 koltuğu kazanarak birinci parti olmuştu.

Eski Başbakan Taksin Şinawatra'nın kızı Paetongtarn Şinawatra'nın başında olduğu Taylandlılar İçin Partisi (PTP) ise yine genel seçim ve nispi temsil sonucunda 141 koltukla Temsilciler Meclisindeki en güçlü ikinci parti olarak kayıtlara geçmişti.

YENİDEN GÖREVE GETİRİLMİŞTİ

Eski Tayland Başbakanı Taksin Şinavatra, 2006'da yolsuzluk ve krala saygısızlıkla suçlanarak askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmıştı.

Taksin Şinavatra'nın kardeşi Yinglak Şinavatra 2011'de seçimle iktidara gelmiş ancak Yinglak'ı "ağabeyinin kuklası" olmakla suçlayarak istifasını isteyenlerin ayaklanmasının bastırılamaması üzerine, Tayland ordusu 22 Mayıs 2014'te tekrar yönetime el koymuştu.

O dönem Tayland Kraliyet Ordusu Komutanı olan Prayut, 2014-2019 yıllarında ülkeyi yöneten askeri hükümetin başbakanı olmuştu.

Prayut, Mart 2019'da yapılan seçimlere cunta destekli Palang Pracharath (Halkın Devlet İktidarı) Partisinin adayı olarak girmiş, seçimlerin ardından seçilmiş milletvekillerinin oluşturduğu Temsilciler Meclisi ile cunta tarafından atanan askerlerden oluşan Senatonun ortak oylamasıyla yeniden başbakanlık görevine getirilmişti.

Tayland faizi 8 yılın zirvesine çıkardı

 

Tayland ekonomisi beklentilerin altında büyüdü

 

Tayland'dan 9 milyar dolarlık yatırım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)