BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTarihi anlaşmada gözler ABD’de----

Tarihi anlaşmada gözler ABD’de

Tarihi anlaşmada gözler ABD’de
07 Nisan 2020 - 11:55 www.finansgundem.com

Sanal olarak gerçekleşecek tarihi OPEC toplantısı öncesinde Ruslar ve Suudiler yapacakları arz kesintilerinin hesaplamaları üzerine tartışırken, ABD'nin kesintiye gidip gitmeyeceği net değil.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük petrol üreticisi ülkeleri korona virüs krizinin yıkıcılığını azaltmak için eşi benzeri görülmemiş bir anlaşma yapmaya hazırlanıyor.

Diplomatlar ve bakanlar önümüzdeki iki gün boyunca petrol üretimi kısmaya istekli olup olmadıklarını tartışacaklar.

Kalıcı bir anlaşmanın sağlanması için ise Rusya, Suudi Arabistan ve ABD’nin masada olması lazım. Bloomberg News’in konuya yakın kaynaklarına göre Rusya ve Suudi Arabistan petrol üretimlerini önemli ölçüde azaltmaya hazır olduklarını söyledi. ABD ise petrol üretimini kademeli olarak azaltacak.

ABD Başkanı Donald Trump, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyelerinin, kendisinden, ABD'li petrol şirketlerinden üretimlerini kesmelerini istemesi için baskı yapmadığını kaydetti. Amerikan petrol üretiminin zaten kendiliğinden düştüğüne işaret eden Trump, ‘’Bence bu otomatik olarak oluyor zaten ama kimse bana böyle bir soru sormadı, dolayısıyla neler olacak göreceğiz’’ dedi.

OPEC + koalisyonu ve diğer bazı üreticilerin Pazartesi günü düzenlemeyi planladıkları sanal toplantı Perşembe gününe ertelendi. G-20 ülkelerinin enerji bakanları da Cuma günü üretim anlaşmasına daha geniş bir katkıyı değerlendirmek üzere görüşmelerde bulunacak.

Görüşmeler halen, sadece ABD'nin toplantılara katılmaması değil diğer önemli engeller ile karşılaşırken, en büyük sorun, virüsün talebe verdiği hasarın boyutu düşünüldüğünde, herhangi bir anlaşmanın bunu gidermeye yetip yetmeyeceğinde. Piyasada petrol bolluğunun diğer bir işareti ise, sektör veri sağlayıcısı Genscape Inc.'nin açıklaması ile ortaya çıktı. Genscape'e göre, ABD'nin en büyük petrol depolama merkezi Cushing, Oklahoma'daki stoklar geçen hafta 5.8 milyon varil arttı. Eğer bu veri resmi kanallarca da teyit edilirse, bu bölgedeki stoklar 2004 yılına kadar giden veriler dikkate alındığında, en büyük artışı göstermiş olacak.

Petrol fiyatlarında yükseliş trendi mi?

Petrol anlaşması çok yakın

OPEC toplantısı ertelenince petrol düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)