BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTarhan Erdem seçimleri yorumladı----

Tarhan Erdem seçimleri yorumladı

Tarhan Erdem seçimleri yorumladı
13 Mart 2014 - 13:05 www.finansgundem.com

KONDA Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Erdem yerel seçim anketlerindeki son durumu değerlendirdi

CNNTürk'te Aslı Aydıntaşbaş'ın konuğu olan Tarhan Erdem, "Türkiye Ukrayna olur mu" sorusuna şu yanıtı verdi:

“Hayır. Türkiye'de 16 kere genel seçim yaptık. 16 genel seçim az bir şey değil. Bu seçimde herkes birbirine bir şeyler söyledi. Herkes o kalabalıkları topladı. Ama hiç bir şey olmadı. Çünkü milletin temelinde çok önemli bir karşı karşıya olma yaratılmadı. Ama bu yaratılmak isteniyor. Onların ben programlı olmayı sanıyorum. Ama beklemek lazım. Türkiye'de böyle bir halk hareketi henüz olma kıvamında değil. Ama olma potansiyeli de var bence. Ama yaratmak isteyen çok çevreler var. çok ayrı ayrı güçler var. Bu güçleri kahvede otururken vs. halk bunu halleder. Halk sağduyuludur.”

Tarhan Erdem, miting meydanlarındaki kalabalıkların seçim sonuçları için bir gösterge olmayacağını belirtti. Erdem, "O kalabalıklar ne çok ne de az oy alacağını gösterir. Bu kalabalıkları CHP'nin de AKP'nin de topladıkları çok makul rakamlardır. Biz seçim sonucu için bir şey okuyamayız. Biz yanlış mı yapıyoruz, doğru mu yapıyoruz? Bu sene sizin de duyduğunuz tereddüt hislerini biz de duyuyoruz. Tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

CEMAATİ ÖLÇEBİLİYORLAR MI?

Erdem, "Cemaati ölçebiliyor musunuz" sorusuna ise "Toplumsal özellikleri belli olan değil, yani okumuşlar, hanımlar, mühendisler, böyle bir tanımı yok. Dolayısıyla ölçemeyiz" yanıtı verdi.

Erdem, "Biz ayın 22'sinde bir araştırma yapacağız zannediyorum 27'sinde sitede yayınlayacağız" diye konuştu.

MHP'NİN OYLARINDA ARTIŞ VAR MI?


Erdem'e "MHP'nin oylarında artış var mı?" sorusu yöneltildi. MHP'nin kendi ideolojisi olan bir parti olduğu, yüzde 11'le yüzde 15-16 arasında tabana hitap ettiği yönünde bir değerlendirme yapan Erdem, "Oylarını yüzde 25 artırırsanız yüzde 15 yapar. MHP'nin yükselme olduğu doğrudur, az olduğunu da düşünmüyorum. Yüzde 3 artması demek 1.5 milyon kişinin oy vermesi demek" diye konuştu.

Tarhan Erdem, AK Parti'nin oyları için de son yerel seçimle karşılaştırma yapılması gerektiğini kaydetti. 39.8'nin üstünün oyunu artırdığı anlamına geleceğini belirtti. Erdem, "Genel seçime göre değerlendirdiğimizde ise 48.6'nın altında olursa düşmüş sayılır" diye konuştu.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)