BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTanrı Yellen'ı korusun!----

Tanrı Yellen'ı korusun!

Tanrı Yellen'ı korusun!
24 Haziran 2014 - 07:38 www.finansgundem.com

Fed tahvil piyasasından kurtulmak için çalışsa da, borç yatırımcıları için bu sadece Hazine Tahvilleri için yumaşak iniş şansını artımak oluyor

Amerika Merkez Bankası (Fed) tahvil piyasasından kurtulmak için çalışsa da, bunun borç yatırımcıları üzerindeki etkisi sadece Hazine Tahvilleri için yumaşak iniş şansını artırmak ve desteklemek oluyor.

Fed, dünyanın en büyük ekonomisini 3 trilyon dolar ucuz nakde boğan rekor teşviğini azaltmaya başladı. ABD devlet tahvillerinin uzun vade ve kısa vade getirileri arasındaki fark yatırımcıların Fed Başkanı Janet Yellen'ın enflasyonu kontrol altında tutabileceğine inandığını kanıtlar nitelikte.

Bu sükunet hali yatırımcıların merkez bankası politikalarının yönü konusunda rehavete kapıldığını düşünen tahminlerle çelişiyor. Öte yandan tüketici fiyatları 1 yılın en yükseğinde seyrediyor ve iş piyasası güçlenme sinyalleri veriyor. Yüksek fiyatlı tahvillerin peşindeki yatırımcılar ise faizlerin nihayetinde ne kadar artacağını kestirmek için Fed'in düşürülmüş tahminlerine odaklanıyor. Bu da Pacific Investment Management Co.'nun baş ekonomisti Paul McCulley'nin bu ay yaptığı ''1980'lerde başlayan enflasyonu kontrol altına alma çabalarının faizlerin düşük tutulmasının risklerini ortadan kaldıracaktır.'' yorumunu haklı çıkarabilir.

335 milyar doları yöneten Prudential Financial'ın Newark New Jersey'deki baş yatırım stratejisti Robert Tipp ''Piyasa her şeyin Yellen ve ekibinin kontrolünde olduğuna inandığını ortaya koyuyor. İstihdamın artması ve ekonominin hızlanışını sürdürmesi dahi enflasyonu fazla artırmıyor. '' dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)