BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Taner Yıldız'dan doğalgaz açıklaması----

​Taner Yıldız'dan doğalgaz açıklaması

​Taner Yıldız'dan doğalgaz açıklaması
18 Eylül 2014 - 21:05 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dört doğalgaz ana girişinde bütün kapasitelerin dolu çalıştığını ifade etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Kakhaber Kaladze ile başbaşa görüşmesi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin "Kış aylarında doğalgaz arzı konusunda bir sıkıntı yaşanmasının beklenip beklenmediği" şeklindeki soru üzerine Yıldız, Türkiye'nin doğalgaz arzında bir sıkıntısının bulunmadığını ancak aralık ve ocak aylarında talebin arzdan fazla hale geldiğini söyledi.

Eskişehir'de kışın kullanılan doğalgazın yazın kullanılanın 22 katı olduğunu bildiren Yıldız, İran, Azerbaycan, Mavi Akım ve Rusya Batı Hattı olmak üzere dört doğalgaz ana girişinde bütün kapasitelerin dolu çalıştığını kaydetti.

TANAP'ın inşasını bu nedenle çok önemsediklerini vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu:

"Behemehal yapılacak konulardan bir tanesi, bu kapasitenin artırılması için yapılacak olanlardan bir tanesi Mavi Akım'ın kapasitesinin artırılmasıdır. Oradan gelecek doğalgazın kapasitesinin 3 milyar metreküplük artırılmasıdır. Buna kasım, aralık ayında da ihtiyacımızın olduğunu söylemeliyim.

Bunun fiziken, teknik olarak gerçekleştiriliyor olmasının, Rusya Federasyonu ile yaptığımız görüşmelerde 2016 başında olabileceğini söylediler. Eğer bize doğalgaz tedarikiyle alakalı arz noktasında herhangi bir tavsiyesi, önerisi, 'şu kadar miktar mal var 'diyen varsa biz bunu da alabileceğimizi söyledik.

Katar seyahatimizin ana sebeplerinden bir tanesi buydu. 1,2 milyar metreküplük doğalgaz bağlantısını yapmıştık bu kış aylarına yönelik olarak."

Yıldız, Türkiye'nin daha fazla doğalgaza ihtiyacı olduğunu tedarikçi ülkelere ilettiklerini aktardı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)