BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaliban, üst düzey Afgan devlet yetkilisini öldürdü!----

Taliban, üst düzey Afgan devlet yetkilisini öldürdü!

Taliban, üst düzey Afgan devlet yetkilisini öldürdü!
06 Ağustos 2021 - 15:19 www.finansgundem.com

Afganistan İçişleri Bakanlığı’nın Facebook sayfasından yapılan açıklamada, hükümetin Bilgi ve Medya Merkezi (GMIC) Direktörü Dawa Khan Menapal’in bugün öğleden sonra Kabil’de öldürüldüğü bildirildi. Taliban saldırıyı üstlendi.

Afganistan Cumhurbaşkanlığı sözcüsünün eski yardımcısı ve Hükümet Medya Merkezi Başkanı Devahan Minepal, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı sözcüsünün eski yardımcısı ve Hükümet Medya Merkezi Başkanı Minepal'ın, Kabil'in Darul Aman bölgesinde silahlı kişilerin saldırısına uğradığını açıkladı.

Açıklamada, saldırı sonucu Minepal'ın yaşamını yitirdiği bildirildi. Görgü tanıkları ise Minepal'ın camide cuma namazı kıldığı sırada arkasından silahla vurularak öldürüldüğünü öne sürdü.

Saldırıyı Taliban üstlendi.

ÜLKEDE ŞİDDET OLAYLARI SÜRÜYOR

Afganistan'da barış süreci belirsizliğini korurken güvenlik güçleri ile Taliban arasındaki şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Taliban, haziranın son haftasında başlattığı saldırılarda Özbekistan ve Tacikistan sınırındaki ilçelerin tamamına yakınını ele geçirdi. Özbekistan'a açılan en önemli ticaret güzergahı Hayratan Sınır Kapısı'nı iki yönden kuşatan Taliban, güneybatıda Gazne vilayetine yoğunlaştı.

Afganistan'da ilerleyişine süren Taliban, 8 Temmuz'da ülkenin İran sınırındaki İslam Kale ve 14 Temmuz'da da Pakistan sınırındaki Spin Boldak Sınır kapılarını ele geçirmişti. Taliban, Badahşan, Tahar, Gazne, Herat, Kandahar ve Badgis vilayetlerinde şiddetli saldırılarla baskısını artırdı.

AA muhabirinin yerel yetkililerden edindiği bilgiye göre Taliban, 407 ilçenin 150'den fazlasını, merkezleri dahil olmak üzere ele geçirmiş bulunuyor.

Afganistan'ın üç büyük kentinde Taliban ile çatışmalar devam ediyor

 

Rusya'dan Taliban açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)