BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Taliban açıklaması----

Rusya'dan Taliban açıklaması

Rusya'dan Taliban açıklaması
05 Ağustos 2021 - 17:22 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Enformasyon ve Basın Dairesi Başkan Yardımcısı Aleksandr Bikantov, Taliban'ın Afganistan'daki büyük şehirleri ele geçirmek için yeterli kaynağa sahip olmadığını söyledi.

Bikantov, başkent Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, Afganistan meselesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Afganistan'daki durumun kötüleştiğini belirten Bikantov, bunun ABD ve NATO askeri birliklerinin ülkeden çekilme sürecinin yavaş ilerlemesinden kaynaklandığı değerlendirmesinde bulundu. Bikantov, "Sonuç olarak, Taliban, ülke genelindeki faaliyetlerini ciddi şekilde artırdı. Taliban, bu yaz düzenlediği saldırılar sonucu 80-100 ilçe kontrol altına aldı." dedi.

"TALİBAN'IN SALDIRILARI YAVAŞ YAVAŞ AZALMAYA BAŞLADI"

Taliban'ın saldırılara devam etmek için yeterli kaynağa sahip olmadığına dikkati çeken Bikantov, "Taliban, başkent Kabil dahil büyük şehirleri ele geçirip elde tutmak için yeterli kaynaklara sahip değil. Taliban'ın saldırıları yavaş yavaş azalmaya başladı." dedi.  Bikantov, Afganistan yönetimine bağlı güçlerin, Taliban ile çatışmalarda kaybettikleri bazı ilçeleri geri aldığını aktardı.

KRİTİK TARİH: 11 AĞUSTOS

Afganistan'daki tüm taraflardan barış müzakere sürecine katılmasını talep ettiklerini belirten Bikantov, bu nedenle Genişletilmiş Afganistan Üçlüsünün (Rusya, ABD, Çin, Pakistan) 11 Ağustos'ta Katar'ın başkenti Doha'da toplantı düzenleyeceği bilgisini paylaştı. 
 

Avrupa Birliği'nden Afganistan'a ateşkes çağrısı

ABD ve İngiltere: Taliban sivil katliam yaptı

Almanya Taliban ile gizli görüşme yaptı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)