BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTaklit ve kaçak nedeniyle kayıp 7,2 milyar dolar----

Taklit ve kaçak nedeniyle kayıp 7,2 milyar dolar

Taklit ve kaçak nedeniyle kayıp 7,2  milyar dolar
27 Şubat 2019 - 18:07 www.finansgundem.com

Marka Koruma Grubu (MKG) Sözcüsü Aslıhan Aydınlık, kaçak, taklit ve sahte ürün piyasası nedeniyle Türkiye'nin 7,2 milyar dolar vergi kaybına uğradığını belirtti.

Ticari marka haklarının korunması, sahte, taklit ve kaçak gibi yasa  dışı ürünlerle mücadele ve tüketicilere iyi tercih hakkı sunabilme misyonuyla  kurulan gönüllü özel sektör inisiyatifi Marka Koruma Grubu (MKG), her yıl şubat  ayının son haftası kutlanan Vergi Haftası dolayısıyla açıklamada bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MKG sözcüsü Aslıhan Aydınlık,  MKG’nin daha önce kamuoyuna açıkladığı, “21. Yüzyılın Sorunu Kaçak, Taklit ve  Sahte Ürünler” isimli rapordan vergi kaybına dair verilere işaret ederek, “Taklit  ve kaçak ürünler nedeniyle ülkemiz 7,2 milyar dolar vergi kaybına uğruyor.  Çalışmalara göre böyle bir kayıp, 90 bin kişilik istihdama denk gelmektedir.”  ifadelerini kullandı.

Aydınlık, sahte, taklit, kaçak piyasasının oluşturduğu kayıt dışı  ekonomiyle mücadelenin, vatandaşın ekonomik refahı açısından önemli olduğunu  aktararak, "7,2 milyar dolarlık vergi geliriyle, OsmangaziKöprüsü ya da İstanbul  Havalimanı büyüklüğünde projeler için fon yaratılabilir, Türkiye’nin gündemindeki  vatandaşın yaşam kalitesini arttıracak projeler hızla hayata geçebilir."  değerlendirmesinde bulundu. Aydınlık, devletin kararlı mücadelesine dikkati çekerek elde edilen  başarıdaki önemi vurguladı.

"Kayıt dışıyla mücadele edilmesi önemli"

Aslıhan Aydınlık, Türkiye'nin gelişmesi ve vatandaşların refah  seviyesinin artırılmasının temel şartlarından birinin adil ve tabana yayılan  vergilendirme sistemi ve vergilerin etkin toplanması olduğunu belirterek, mevcut  ekonomik koşullarda kayıt dışıyla mücadele edilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Özellikle ÖTV'ye tabi tütün ve alkol gibi yüksek vergili ürünlerdeki  artışların tütün ve alkollü ürünlerde sahte ve kaçak ürün ticaretini artırdığını  gözlemlediklerini aktararak, bu ticaretten kazancın uluslararası yasa dışı  örgütlerin finanse edilmesinde kullanıldığını bildirdi.

Aydınlık, kayıt dışı ekonomiyle yapılan mücadelenin sadece kamunun  değil, vatandaşların ve kanuna uygun iş yapma gayretinde olan tüm şirketlerin de  sorumluluğu olduğunu belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)