BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTaklit ürüne hapis cezası gündemde----

Taklit ürüne hapis cezası gündemde

Taklit ürüne hapis cezası gündemde
11 Mart 2013 - 18:48 www.finansgundem.com

Markaların taklit edilmesine üç yıla kadar hapis öngören yasa tasarısı Meclis'e gönderildi

Taklit ürünlerle mücadele kapsamında markayı taklit ederek depolamayı suç kapsamına alan yasa tasarısı Meclis'e gönderildi.
Tasarı, ürünleri taklit edenlere bir yıldan üç yıla kadar hapis ve 20 bin gün adli para cezası öngörüyor. Yakalanan taklit ürünlere de ayrıca el konacak.
ÜNİVERSİTELER PATENT SAHİBİ OLACAK
Tasarıyla getirilen önemli bir diğer değişiklik ise üniversitelere geliştirdikleri ürünlerin patentini alma hakkını verecek. Bir buluştan elde edilen gelirin en az yüzde 30’u o buluşu geliştiren öğretim üyesinin olacak.
Ergün, bu düzenlemeyle, "İlk etapta üniversitelerden çıkan patent sayılarının ciddi oranda artmasını, ikinci etapta ise bu buluşların ticarileştirilmesi yoluyla lisans gelirlerinin artmasını" beklediklerini söyledi.
KAMU DÜZENİNE AYKIRI TASARIMLAR REDDEDİLECEK
Ergün'ün "önemli bir sınai mülkiyet bileşeni" olarak tanımladığı tasarımlara da yeni düzenlemeler geliyor.
"Özgün tasarım çalışmalarının tescil ile koruma altına alınması amacıyla yeni olmadığı anlaşılan tasarım başvurularının re’sen reddedilmesi uygulamasını getiriyoruz" diyen Ergün, "Konusu itibariyle suça tevşik eden, ırkçılık, küfür içeren veya terör örgütlerini simgeleyen semboller gibi kamu düzeni ve genel ahlaka aykırı tasarımları da re’sen reddediyoruz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)