BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTakasbank İstinye'ye taşınıyor----

Takasbank İstinye'ye taşınıyor

Takasbank İstinye'ye taşınıyor
05 Nisan 2013 - 21:12 www.finansgundem.com

1995 yılından bu yana Şişli´deki binasında faaliyet gösteren Takasbank, İstinye´deki Borsa İstanbul kampüsüne taşınacak

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, Borsa İstanbul´un özelleştirmesiyle ilgili, "Esas sözleşmede şirketin payları 4 gruba ayrılmış. A grubu paylar sürekli olarak Hazine´de kalacak olan 10 binde 1 mertebesindedir. Yani sembolik bir paydır. Onlar tabi ki imtiyazlı paylar, iki tane Yönetim Kurulu Üyeliği her ne olursa olsun A grubu payları tarafından belirleniyor. B grubu paylar Hazine´ye ait yüzde 49 nispetindeki geri kalan grubu oluşturuyor ki buradan halka arazla ilgili planlamanın ne olduğu zaten görülmüş oluyor" diye konuştu.
C grubu payların önümüzdeki günlerde süratle sahiplerini bulacağını belirten Turhan, şunları kaydetti:
"Zaten sahipleri belli biliyorsunuz, aracı kuruluşlarımıza vereceğiz, bankalara, VOB hissedarlarına ortaklıkları nispetinde vereceğiz. İstanbul Altın Borsası´ndaki aracı kuruluşlarımıza vereceğiz. Dolayısıyla C grubu payların akıbeti de belli. D grubu paylar da gördüğünüz gibi orada yüzde 40´a yakın bir pay var.
Bunlar da stratejik ortaklıklar oluşturulması için borsaya bırakılmış paylar. Onlar da önümüzdeki 3 yıllık dönem içerisinde stratejik ortaklıklar kurmak için belli bir nispette kullanılacak. Kullanmadığımız kısmını tekrar Hazine´ye iade edeceğiz ve onlar da halka arz için değerlendirilebilecek."
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)