BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTahvil piyasası faiz artırımı istiyor----

Tahvil piyasası faiz artırımı istiyor

Tahvil piyasası faiz artırımı istiyor
08 Eylül 2015 - 14:17 www.finansgundem.com

Tahvil piyasası Fed'e gelecek haftaki toplantıda faizleri yükseltmesi için açık sinyal yolluyor

Sabit getirili menkul kıymet piyasası, Fed Başkanı Janet Yellen'ın tam istediği yerde: ABD'de 2006'dan bu yana yapılacak ilk faiz artırımı için hazır.

Neredeyse her gösterge, Fed Başkanı'na, gelecek haftaki toplantıda faiz artırımı kararı alınmasının devlet tahvillerine çok az zarar vereceğini söylüyor. Yellen'ın rehberliği, para piyasalarının aşırı yavaş hızda bir sıkılaştırmayı fiyatladığını elde etmiş durumda, volatilite ölçümleri panik işaretleri göstermiyor ve vadeliler gösterge faizlerin kontrol altında kaldığını işaret ediyor. Kısa ve uzun vadeli faizler arasındaki fark ekonomi için olumlu bir sinyal veriyor.

ABD Hazine tahvillerinden bir yeşil ışık, Yellen'ın beslediği toparlanmanın yoldan çıkmasını önlemek için hayati önemde, zira tahviller, işletmeler ve tüketiciler için borçlanma maliyetlerinin belirlenmesine yardımcı oluyor. Şimdi kararlı bir biçimde harekete geçmek, yatırımcılara büyüme görünümü konusunda daha büyük bir güven bile verebilir.

New York'ta, müşterileri arasında hedge fonları, emeklilik fonları ve para yöneticileri bulunan ve sabit getirili menkul kıymet piyasalarında uzmanlaşmış Brean Capital LLC'nin makro kredi strateji müdürü Peter Tchir, "Tahvil piyasaları çok şeyi fiyatladı ve şimdi Fed bunun avantajını kullanacak" dedi.

Gösterge 10 yıl vadeli tahvillerin faizi, Londra saati ile 07:10'da yüzde 2.14 seviyesindeydi. Bu kağıdın faizi son 10 yılda ortalama yüzde 3.17 seviyesinde seyretti. Vadeli kontratlar, bir yıl içinde yüzde 2.38'e kademeli bir çıkışı ve yüzde 3 seviyesine ise 10 yıl sonra ulaşılabileceğini işaret ediyor. Bu, tahvillerde 25 yıldır süren boğa piyasasının sona ermesinden endişe eden para yöneticileri için bir lütuf.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)