BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTahvil faizleri tarihi dipte----

Tahvil faizleri tarihi dipte

Tahvil faizleri tarihi dipte
16 Ekim 2014 - 15:02 www.finansgundem.com

Güvenli liman arayışındaki yatırımcılardan artan talep devlet tahvillerinin getirilerini rekor düşük seviyelere çekti

Küresel piyasalardaki güvenli liman arayışı yatırımcıları ülke tahvillerine yöneltti. Tahvil faizleri yatırımcıların talebinin artmasıyla rekor seviyelere geriledi. Yatırımcılar küresel piyasalar büyüme endişelerinin etkisiyle yönlerini devlet tahvillerine çevirdi.

ABD TAHVİLLERİ 17 AYIN DÜŞÜĞÜNDE

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yeniden yüzde 2'nin altını test etti. Tahvilin faizi dün gece 1,86 ile Mayıs 2013’ten bu yana en düşük seviyeye geriledi.

ALMANYA TARİHİ DÜŞÜĞE GERİLEDİ

Almanya'nın 10 yıllık tahvillerinin getirisi de küresel büyüme endişeleriyle tarihi düşüğe geriledi. Almanya'nın 10 yıllık tahvillerinin getirisi dünkü seans kapanışından bu yana 5 puan düşüşle yüzde 0,716'ya kadar indi. Euro Bölgesi’nde mali açıdan zayıf durumdaki devlet tahvillerindeki satış baskısı ise, Euro’nun dolar karşısında 1,2756 ile günün en düşük seviyesine gerilemesine neden oldu.

TÜRKİYE'DE HAFİF TOPARLANDI

Türkiye’de İSE iki ve 10 yıllık tahvilin faizi dünkü işlemlerde yüzde 9’un altına geriledi. Ancak bugünkü işlemlerde yüzde 9’un biraz üzerinde seyrediyor. Yunanistan’ın 10 yıllık tahvil faizi ise Şubat 2014'ten bu yana ilk kez yüzde 8'i aştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)