BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTacizci Kahn danışman oldu----

Tacizci Kahn danışman oldu

Tacizci Kahn danışman oldu
17 Eylül 2013 - 19:11 www.finansgundem.com

Eski IMF Başkanı Strauss-Khan, Sırbistan'a ekonomi danışmanı oldu

Eski Uluslar arası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Khan, Sırbistan hükümetine ekonomi danışmanlığı yapacak.
Strauss-Khan, Sırbistan Başbakan Yardımısı Aleksandar Vuçiç, Maliye Bakanı Lazar Krstiç ve Ekonomi Bakanı Saşa Raduloviç ile hükümet binasında bir araya geldi.
Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Strauss-Khan, toplantıda, Sırbistan hükümeti yetkilileri ile ekonomi konularını değerlendirdiklerini belirtti.
Sırbistan hükümetine, ekonomik sorunların çözüme kavuşturulması konusunda danışmanlık desteği vereceğini ifade eden Strauss-Khan, ''Balkan ülkelerinin içinde bulunduğu ekonomik sorunların hepsi aynı ve çözülmeleri gerekiyor. Elimde sihirli bir değnek yok ama yardımcı olmaya çalışacağım" dedi.
Strauss-Khan, yeni görevine gelecek hafta başlayacağını ve bu görevi 3 ay boyunca ücretsiz olarak yerine getireceğini bildirdi. 
Sırbistan hükümetine, IMF ile yeni bir stand-by anlaşması tavsiyesinde bulunup bulunmama konusunda birşey söylemek için erken olduğunu kaydeden Strauss-Khan, ''Ticaret açığının büyük olduğunu ve ekonomideki sorunlar nedeniyle bunun her geçen gün daha da arttığını biliyorum. Konuya tam manasıyla hakim olduğum zaman tavsiye verebilirim. Tavsiyeler vermek çok kolay, zor olan onları uygulamak'' şeklinde konuştu.
"Katkıda bulunacak herkesten tavsiye alacağız"
Vuçiç de Sırbistan'ın, kazancından daha fazla harcama yaptığı için sıkıntı yaşadığını ve bu durumu değiştirmek istediklerini dile getirdi.
Strauss-Khan'ın, finans dünyasında geniş bir çevreye sahip olduğunu belirten Vuçiç, "Sırbistan, ilerlemek ve istikrarlı bir ekonomiye kavuşmak istiyor. Ülke ekonomisi desteklere değil, kara dayalı bir ekonomi olacak. Bu hedefe ulaşmak için bazı popülist olmayan önlemlere başvuracağız. Sırbistan'ın ekonomi alanında lider bir ülke olabilmesine katkıda bulunabilecek herkesten tavsiye alacağız" ifadelerini kullandı.
Vuçiç, Strauss-Khan'ın, 3 aydan daha uzun bir süre görevde kalacağını ve bu süre zarfında bir ekibin Belgrad'da, diğer bir ekibin ise Paris'te çalışacağını söyledi.
Eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, IMF başkanlığı döneminde, Paris, Lille ve Washington'da iş adamları tarafından kendisi için düzenlenen fuhuş partilerine katılmak ve bunun karşılığında, iş adamlarına çıkar sağlamakla suçlanmıştı. Strauss hakkında, ayrıca ABD'de bir otel görevlisine tecavüz ettiği iddiasıyla dava açılmış, dava delil yetersizliği gerekçesiyle düşmüştü.
Strauss-Kahn, Fransa'da, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aday olmuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)