BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudilerin Londra'da Tedawul'de kalma savaşı----

Suudilerin Londra'da Tedawul'de kalma savaşı

Suudilerin Londra'da Tedawul'de kalma savaşı
15 Ocak 2020 - 12:36 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan petrole bağımlılığını azaltmak ve ülkesine olan yatırımları arttırmak için Birleşik Krallığın finans merkezi Londra'da ulusal borsası Tedawul'ün bir temsilciliğini açmaya hazırlanıyor. Veliaht Prens Muhammed bin Salman işin başında.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Veliaht Prens Muhammed bin Salman, Suudi sermaye piyasalarını uluslararası yatırımcılara açma görevini üstlendi. Suudi Arabistan’ın ulusal borsası (Tadawul) Birleşik Krallık’ta temsilcilik açmak ve daha fazla denizaşırı yatırımcıyı çekmek istiyor.

Suudi Arabistan bu sefer de Avrupa Borsası’na açılmak için kelle avcılığına başladı. Veliaht Prens Muhammed bin Selman başkanlığında ülke ekonomisinin petrole bağımlığını azaltmak için bir dizi ekonomik reformlar hedefleyen Suudi Arabistan Avrupa’da bir merkez oluşturmayı hedefliyor. Merkezi Londra’da oluşturmayı hedefleyen Tedawul borsasının güçlü bir ekip kurma planları henüz erken bir aşamada.

Cemal Kaşıkçı suikastıyla dünya basınında yer alan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, ülkesinde yaptığı ekonomik reformlarla da tanınıyor. Suudi Arabistan Sermaye Piyasası Kurumu, ulusal borsaları Tedawul’u cazip hale getirmek için geçen sene Morgan Stanley Capital International (MSCI) gelişmekte olan piyasalar indeksine girmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)