BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudiler 'Made in Turkey'den vazgeçmiyor----

Suudiler 'Made in Turkey'den vazgeçmiyor

Suudiler 'Made in Turkey'den vazgeçmiyor
02 Nisan 2021 - 11:15 www.finansgundem.com

Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye uyguladığı boykot nedeniyle ülkede büyük bir karaborsa piyasasının geliştiği ortaya çıktı. Türk ürünlerinin Umman ve Lübnan üzerinden Suudi Arabistan'a girdiği söyleniyor. .

Türkiye'nin, DTÖ'ye taşımaya karar verdiği boykot olayında, Suudi yönetiminin tavrına rağmen, alternatifi olmayan Türk mallarının farklı rotalar üzerinden bir şekilde ülkeye girdiği belirtildi.

Reuters'in haberine göre Umman ve Lübnan'a gönderilen Türk malı tekstil, kimyasal ve mücevheratın sıra dışı biçimde yüzde 200 ila 400 arasında yükseldiğine dikkat çekildi. Haberde bazı Türk ihracatçıların mallarını Umman ve Lübnan üzerinden Suudi Arabistan'a yollamaya devam ettiği, 'Made in Turkey' etiketlerinin kaldırıldığı ve karaborsanın giderek genişlediği öne sürüldü.

Haberde bir ticaret şirketi yetkilisinin "Ana müşteri olarak Suudi Arabistan'a dayalı satış yapan bazı firmalar, satışı sürdürebilmek için üretim hatlarının rotalarını değiştirdi" sözlerine de yer verildi. Bir diplomat ise alternatifi olmayan Türk mallarının bir şekilde ülkeye girdiğini anlattı.

Türkiye, Suudi Arabistan’ın ambargosunu DTÖ’ye götürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)