BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivSürücüsüz taksi faciası! Hastanın ölümüne neden oldu----

Sürücüsüz taksi faciası! Hastanın ölümüne neden oldu

Sürücüsüz taksi faciası! Hastanın ölümüne neden oldu
05 Eylül 2023 - 16:50 www.finansgundem.com

ABD'de sürücüsüz taksilerin yolu tıkaması sebebiyle ambulanstaki yaralı yaşamını yitirdi.

Daha önce birçok kez internet bağlantılarının kesilmesi nedeniyle trafik sıkışıklığına yol açan sürücüsüz taksiler, bu kez de başka bir faciayla ABD'nin gündemine oturdu.

ABD'nin San Francisco şehrinde, iki sürücüsüz robot taksi, durumu kritik olan bir yaralıyı taşıyan ambulansın geçişini engelledi. Yaralı olarak hastaneye götürülmek istenen kişi kısa sürede hayatını kaybetti.

NTV'de yer alan haberde robot taksiler, 4 şeritli, tek yönlü bir caddenin sağdaki iki şeridinde durdu. Ambulansın geçebilmesi için diğer şeritteki polis aracının hareket ettirilmedi gerekti. Ambulansta bulunan yaralı, kaza alanından yaklaşık 3,8 kilometre uzaklıktaki Zuckerberg San Francisco Hastanesi'ne vardıktan 20 ila 30 dakika içerisinde hayatını kaybetti.

Şirketten açıklama

Robot taksilerin sahibi Cruise şirketinin sözcüsü ise firmanın hatalı olmadığını iddia etti. Şirketten yapılan açıklamada, "Yaralı ambulansa yüklenir yüklenmez ambulans olay yerinden hemen ayrıldı ve Cruise aracı hiçbir zaman engellemedi." ifadeleri yer aldı.

Cruise'un New York Times'la paylaştığı görüntülerde, Cruise taksinin sağ tarafından aralarında ambulansın da bulunduğu diğer araçların geçtiği saptandı. Görüntülere göre ambulans, hasta yüklendikten yaklaşık 90 saniye sonra duran Cruise aracının yanından geçti.

İtfaiye Şefi Jeanine Nicholson ise bu tür olaylarda "saniyelerin önemli olduğunu" vurguladı ve sorunun müdahale ekiplerinin hastaya ulaşamamasından kaynaklandığını söyledi. Nicholson, "Henüz Cruise'un herhangi bir şeyin sorumluluğunu üstlendiğini görmedim." diye konuştu.

İlk yerli ve sürücüsüz metro aracı sefere hazır

 

ABD sürücüsüz taksileri tartışıyor

 

Sürücüsüz araçlar için sigortaya onay çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)