BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivSürücüsüz araçlar için sigortaya onay çıktı----

Sürücüsüz araçlar için sigortaya onay çıktı

Sürücüsüz araçlar için sigortaya onay çıktı
16 Kasım 2021 - 09:08 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan Merkez Bankası pazar günü, sektörü destekleme çabalarının bir uzantısı olarak, Suudi Arabistan sigorta pazarında sürücüsüz araçları ve bunlarla ilişkili riskleri kapsayan ilk sigorta ürününün onayladığını duyurdu.

Merkez Bankası, bu ürünün, resmi makamlar tarafından bu tür otonom araçları kullanmaya yetkili ve lisanslı yerlerde, uyarlanabilir hız sabitleyici, aktif direksiyon, kilitlenme önleyici fren sistemleri, GPS teknolojisi ve lazer teknolojisi dahil olmak üzere farklı teknolojiler ve sensörler kullanarak, başlangıç ​​noktasından önceden belirlenmiş bir varış noktasına kendi kendine gidebilen sürücüsüz araçları kapsadığını açıkladı.

Bu adım, Vizyon 2030 hedefleri doğrultusunda, Suudi pazarının ve sigorta şirketi müşterilerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak adına alındı. Suudi Arabistan Merkez Bankası'nın Krallık'ta dikkate değer bir gelişmeye tanık olan teknik ve endüstriyel ilerlemelere ayak uydurmak için özgün sigorta çözümleri sağlama çabalarının devamına sağlamak için çabalarını sürdürecek.
(Şarku’l Avsat)

Borsalarda sürücüsüz taksi rüzgarı

 

Sürücüsüz araçta ilk ölümlü kaza

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)