BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuriye'nin kuzeyinde MİT operasyonu: 3 PKK/PYD'li yakalandı----

Suriye'nin kuzeyinde MİT operasyonu: 3 PKK/PYD'li yakalandı

Suriye'nin kuzeyinde MİT operasyonu: 3 PKK/PYD'li yakalandı
29 Eylül 2022 - 10:05 www.finansgundem.com

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'nin kuzeyindeki Afrin-Azez kara yolu üzerinde düzenlediği operasyonla, PKK/PYD'li teröristler Ozan Tunç, Mehmet Kaykır ve Ferhad Edemen'i yakaladı.

MİT, PKK/PYD/YPG mensubu 3 teröristin, Suriye'de terörden arındırılmış harekât bölgeleri üzerinden güvenlik güçlerine yönelik eylem gerçekleştirmek için Tel Rifat-Azez-Afrin-Kilis/Gülbaba Köyü üzerinden Amanoslara intikal etmeyi planladığını belirledi. Bu bilgilerin emniyet birimlerince de teyit edilmesi üzerine, MİT ekipleri teröristlerin yakalanmasına yönelik operasyonu uygulamadı.

Operasyonun detayları

Terör örgütü mensupları Adnan Piro kod adlı Ferhad Edemen, Bahtiyar kod adlı Ozan Tunç, Çem Riha kod adlı Mehmet Kaykır, Tel Rifat alanından hareket ederek Fırat Kalkanı Harekatı (FKH) alanına ulaştı. FKH alanında örgüt mensuplarını karşılayan ve milis rolünü oynayan Suriye Milli Ordusu unsurları operasyonunun güvenliğini sağlamak için uygun bir mizansenle örgüt mensuplarını Afrin şehir merkezi girişine kadar getirdi.

Afrin şehir merkezi girişinde Afrin-Azez karayolu üzerinde pusuda bekleyen MİT ekibi örgüt mensuplarını silah ve teçhizatları ile birlikte sağ olarak ele geçirdi.

Teröristlerin faaliyetleri

Yakalanan teröristlerden Çem Riha kod adlı Mehmet Kaykır'ın, 2012'de PKK'ya katıldığı, örgütün gençlik faaliyetlerinde yer aldığı, İran'da da örgüt adına faaliyet yürüttüğü, son olarak Amanos saha yönetiminde sözde Dörtyol Sorumlusu olduğu, Adnan Piro kod adlı Ferhad Edemen'in 2010'da PKK'ya katıldığı, Zeytindalı Harekâtı öncesinde Amonoslar'da kurye ve muhabere sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği, Bahtiyar kod Ozan Tunç'un 2014'te örgüte katıldığı ve suikast eğitimi aldığı, örgüt elebaşlarından Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in yakın koruması olduğu biliniyor.

Gaziantep'te PKK operasyonu: 2 terörist gözaltına alındı

Pençe-Kilit bölgesinde 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Suriye'nin kuzeyinde 10 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi

Mersin'de 30 PKK/KCK şüphelisinin yakalanması için düğmeye basıldı

Suriye'nin kuzeyinde 13 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi

Irak'ın kuzeyinde 6 PKK'lı etkisiz hale getirildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)