BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞüpheli para transferleri dondurulacak----

Şüpheli para transferleri dondurulacak

Şüpheli para transferleri dondurulacak
13 Şubat 2023 - 08:31 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası, ülkedeki bankaların şüpheli işlem veri tabanında yer alan hesaplara yapılan havalelerin iki gün içinde onaylamayacağını öngören yeni yasa tasarısı hazırladı.

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı German Zubarev, bankaların Merkez Bankasının kontrolünde gerçekleştirilen işlem ve ödemelerle birlikte alıcılar hakkında bilgiler içeren, müşterinin rızası olmadan yapılan para transferlerine yönelik vakalara ilişkin bir veri tabanına sahip olduğunu belirtti. Zubarev “Bu veritabanından gelen bilgiler, tarafımızca gönderen bankaya ve alıcı bankaya iletilecek ve da bankaların bu bilgileri dolandırıcılıkla mücadele sistemlerinde kullanmaları istenecek”diye konuştu.

Gazetemru'da yer alan habere göre Zubarev, vatandaşın şüpheli para transferiyle ilgili mevcut durumu kavraması için zamana sahip olması gerektiğine vurgu yaparken, bu nedenle oluşturulan yasa tasarısında şüpheli para transferlerinde işlemlerin 2 gün boyunca dondurulmasının teklif edildiğini sözlerine ekledi.

Yeni yasa tasarısına göre para transfer işlemlerini şüpheli olarak değerlendiren bireylerin önlem alabileceği,  2 gün boyunca dondurulan para transferinin şüpheli olduğuna dair müşterisi olduğu bankayı uyarabileceği belirtildi.

Tasarının Merkez Bankasına bağlı departmanlar arası onaydan geçtiği, yakın gelecekte inisiyatifin kabul edileceği ifade edildi.

Rusların altın talebi 5 kat arttı

 

Rusya'dan petrol ihracatında üst sınır önerisi

 

Rusya'nın enflasyonunda düşüş sürüyor

 

Rusya'da işsizlik sabit kaldı

 

Rusya'da iflas eden işletmelerin maaş borçları için öneri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)