BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da iflas eden işletmelerin maaş borçları için öneri----

Rusya'da iflas eden işletmelerin maaş borçları için öneri

Rusya'da iflas eden işletmelerin maaş borçları için öneri
12 Şubat 2023 - 16:11 www.finansgundem.com

Rusya Çalışma Bakanlığı, işletmelerin maaş borçları için yasa tasarısı hazırladı. Tasarıya göre, işletme veya şirketin iflas ilan etmesinden üç ay önce maaş borçlarının federal bütçeden geri ödenmesi önerildi.

Rusya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iflas etmiş işletmelerin çalışanlarına olan borçlarının ödenmesi için bütçeden kaynak tahsil edilmesinin önünü açan yeni yasa tasarısını Devlet Duması’na sundu.

Rossiyskaya Gazeta tarafından yasa tasarısına atıfta bulunulan haberde, işletme veya şirketin iflas ilan etmesinden üç ay önce maaş borçlarının federal bütçeden geri ödenmesi önerilen yasa tasarısında, aynı zamanda ödeme tutarının borçlu-işverenin bulunduğu bölgede ortalama üç aylık ücreti aşmaması gerektiğine de dikkat çekildiği açıklandı.

Ücretlere ilişkin tazminat ödemelerinin kaynağının iş mevzuatı alanındaki ihlaller nedeniyle hazineye giden para cezaları olacağı öngörülürken, tasarıyı değerlendiren hükümete bağlı Rusya Finans Üniversitesi Öğretim Görevlisi Aleksandr Safonov, işletme ve kuruluşların iflas durumuyla ilgili maaş borçlarının ortalama yüzde 30 civarında olduğunu aktardı.

Safonov, çalışanlara maaş borcunun ödenmesinin neredeyse imkansız olduğu anlamına gelen yüzde 30’luk payın oldukça fazla olduğunu söylerken, “İflas prosedürünün çok uzun sürmesi maaş borcunun değerini düşürür. Gelirler borcu karşılamaya yetmediğinde çalışanlar geçim kaynağından mahrum kalıyor” diye konuştu.

Uzman, bu sorunun uzun süredir devam eden bir karaktere sahip olduğunu hatırlatırken, 2000’li yılların başında işverenlerin sorumluluğu sıkılaştırılarak ödenmemiş ücret sorununun  çözüldüğünü, İdari ve cezai yaptırımlar getirildiğini aktardı.

“Daha sonra maaş borçları, rekabetçi prosedürlerde ödemelerin öncelikli niteliğini üstlenen imtiyazlı olanlar kategorisine aktarıldı” diyen Safonov, ancak sorunun tam olarak çözülmemesi nedeniyle yeni yasa tasarısının iflas eden işletmelerin malvarlığının satışına ilişkin işlemlerin bitimini beklemeden çalışanlara belli bir tutarın geri ödenmesine imkan vereceğini sözlerine ekledi.

Rusya Federal Vergi Dairesi istatistiklerine göre, 2020’de iflas eden işverenlerin çalışanlarına 2 milyar 380 milyon ruble borcu bulunurken, o yıl sadece 823 milyon ruble borcun ödenmesini sağlamanın mümkün olduğu kaydedildi.

2021’de borç miktarının yaklaşık olarak aynı olduğu ortaya çıkarken,  iflas eden işletmelerin ödediği maaş borçları yalnızca 560,5 milyon ruble olarak gözlemlendi. (Gazetemru)

Rus şirketleri iflas edebilir

Rusya iflasın eşiğinde

Batı'dan Rus yatırımcılara 81 milyar dolarlık darbe

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)